Pe ce dată începe Postul Sf. Marii în 2022?  Acesta este postul care îi pregătește pe creștinii ortodocși pentru două praznice foarte importante. Acestea au loc în luna august: Schimbarea la Față, are loc pe data de 6 august și Adormirea Maicii Domnului, sărbătoare prăznuită pe data de 15 august.

Care este semnificația Postului Adormirii Maicii Domnului

Semnificația acestui post al Adormirii Maicii Domnului a fost fixat în secolul al V-lea, atunci când s-a dezvoltat cultul Maicii Domnului.

Durata postului Adormirii Maicii Domnului era diferită pentru creștini, cei din Antiohia posteau o zi, pe 6 august, în vreme ce la Ierusalim acest post ținea opt zile.

Citeste si: Calendar ortodox 1 iulie 2022. Ce sărbătoare este vineri?

Pe atunci, existau și persoane care reușeau să țină tot postul. Alți creștini reușeau să țină post în luna septembrie. 

Biserica stabilește postul Adormirii Maicii Domnului, pentru reamintirea virtuților Sfintei Fecioare Maria și a postului cu care aceasta s-a pregătit pentru trecerea la cele veșnice.

Ce nu este bine să faci în acest post?

În zilele de marți și joi se consumă legume fierte, fără untdelemn. În zilele de sâmbătă și duminică este dezlegare la untdelemn și vin.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

Citeste si: Sărbători religioase iulie 2022: Calendar ortodox complet

De sărbătoarea Schimbării la Față (6 august) este dezlegare la pește.

În acest post nu se fac nunți și botezuri. Creștinii nu trebuie să cțnte sau să danseze.

În post nu se consumă alcool și nu se fumează

Este interzisă împreunarea dintre femeie și bărbat.

Rugăciunea pe care trebuie să o spui în Postul Sfintei Marii

„Sfântă Maria, mă îndrept plin de încredere către Tine, cerându-ți ajutor! Cred cu tărie că mă vei asculta în necazul meu și mă vei sprijini când îmi este greu.

Spre a-ți arăta recunoștința mea, îți făgăduiesc să fac cunoscută și altora această rugăciune. Te rog, cu umilință, să îmi aduci liniște în tristețea și durerile mele.

În numele negrăitei rugăciuni și bucurii care ți-a cuprins inima când ai oferit adăpost Mântuitorului lumii în casa ta din Betania, te implor, roagă-te pentru mine și familia mea ca să-l păstrăm pe Dumnezeu în inimă astfel încât să ne învrednicim a primi ajutor în nevoile noastre, mai ales în durerea care mă copleșește acum (se spune dorința).

Citeste si: VIDEO Cum și-a găsit Alin Oprea tatăl natural? „Am ales special seara de Crăciun și vârsta de 33 de ani. Era vârsta la care Iisus Hristos s-a răstignit și luna în care s-a născut.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul dur în limba română al lui Michele Morrone după ce a vizitat o parte din atracțiile turistice din România- radioimpuls.ro

Citeste si: „Orașul Mântuirii” sau „mini-Grecia” de la malul Mării Negre. Așezarea antică ascunde un tezaur chiar lângă țărm- antena3.ro

Te implor, Ajutătoarea celor aflați în suferință, înfrânge orice greutăți precum ai înfrânt balaurul care șade la picioarele tale.”

Se spune rugăciunea Tatăl Nostru, iar apoi: „Bucură-te Marie, cea plină de Dar, Domnul este cu Tine! Binecuvântată ești tu între femei și binecuvântat este rodul pântecului tău care a născut pe Mântuitorul sufletelor noastre Iisus Hristos.

Sfântă Marie, Maica de Dumnezeu, roagă-te pentru noi păcătoșii acum și în ceasul morții noastre. Amin”

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si