Elevii din clasa a 8-a au susținut sesiunea de simulări pentru Evaluarea Națională 2024. Rezultatele la simulare 2024 pentru Română și Matematică nu se vor publica online, ci vor fi comunicate elevilor în clase. 

Aceștia susținut pe data de 5 februarie 2024 simularea la Limba și literatura română. Pe 6 februarie 2024, ei au susținut simularea la Matematică. Ambele probe sunt scrise.

Iată pe ce dată vor afla elevii rezultatele la Română și Matematică pentru simularea Evaluării Naționale 2024.

elevi la examen simulare evaluare nationala

Consultă calendarul pentru simulare Evaluare Națională 2024 și află pe ce dată vor afla elevii rezultatele la Română și Matematică.

[Sursa foto: iStock]

Când se afișează rezultatele la Română și Matematică pentru simulare Evaluare Națională 2024?

În aproximativ 2 săptămâni de la data terminării simulărilor pentru Evaluarea Națională la Limba și literatura română, Matematică și Limba maternă, elevii vor afla și cum s-au descurcat. Ultimul examen pe care elevii îl vor da va fi la matematică, pe 6 februarie 2024, sau la Limba și literatura maternă, pe 7 februarie, pentru elevii minorităților naționale.

Citește și: Cum vor arată subiectele la Matematică pentru simulare Evaluare Națională 2024?

Conform calendarului oficial pentru simulare Evaluare Națională 2024 pentru elevii absolvenți din clasa a 8-a, aceștia vor primi rezultatele pe data de 23 februarie 2024.

Calendarul pentru simulare Evaluare Națională 2024

  • pe 5 februarie 2024 elevii susțin examenul scris la Limba şi literatura română
  • pe 6 februarie 2024 elevii susțin examenul scris la Matematică
  • pe 7 februarie 2024 elevii susțin examenul scris la Limba şi literatura maternă
  • pe 23 februarie 2024 elevii vor afla rezultatele la examenele de simulare pentru Evaluare Națională 2024

examen simulare evaluare nationala 2024

Elevii de clasa a VIII-a vor afla pe 23 februarie 2024 rezultatele la simularea pentru Evaluare Națională 2024.

[Sursa foto: iStock]

Rezultatele obținute de elevi la simularea pentru Evaluare Națională 2024 se va face anonimizat, ceea ce înseamnă că se vor utiliza codurile individuale ce înlocuiesc numele și prenumele candidaților. Acestea sunt distribuite candidaților pe bază de semnătură de primire, la prima probă pe care ei o susțin.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Notele pe care elevii le obțin la examenul de simulare pentru Evaluare Națională 2024 nu vor fi trecute în catalog. Cei care doresc să le fie trecute notele în catalog trebuie să solicite în scris acest lucru.

Cum se desfășoară probele din cadrul simulării pentru Evaluare Națională 2024?

Află cum se vor desfășura examenele de simulare din acest an

Repartizarea în săli

Repartizarea elevilor pe săli se realizează în funcție de disciplinele și tipul de subiecte solicitate de elevi pentru materiile de examen aprobate pentru fiecare probă, în ordine alfabetică, pe centre. Într-o sală de examen vor fi repartizați maximum 15 elevi.

Desfășurarea efectivă a examenului

Fiecare probă în parte din cadrul simulării va începe la ora 09:00, atunci când în fiecare sală de examen vor fi deschise plicurile sigilate ce conțin subiectul multiplicat. Elevii au voie să intre în săli până la ora 08:30.

Citește și: Rezultatele la simulare Evaluare Națională 2024: Când se anunță notele pentru elevii de clasa a 8-a?

Timpul efectiv de lucru pe care îl au candidații la dispoziție pentru redactarea lucrărilor este de 2 ore. Pentru completarea casetei de identificare, ei vor avea la dispoziție 15 minute. După ce termină de completat aceste informații, începe examenul propriu-zis.

Subiectele primite de elevii absolvenți ai clasei a VIII-a atât la simularea pentru Evaluare Națională, cât și la examenul efectiv, sunt redactate sub formă de broșură tipărită față-verso, conform edupedu.ro

Elevii pot solicita pagini suplimentare în timpul examenului, dacă nu mai au spațiu să scrie în broșura primită.

examen simulare evaluare nationala

Rezultatele la simularea pentru Evaluare Națională 2024 la disciplinele Română și Matematică vor fi comunicate pe 23 februarie 2024.

[Sursa foto: iStock]

Finalul examenului de simulare pentru Evaluarea Națională 2024

Broșura se va preda la finalul examenului și nu va rămâne în posesia elevilor, deoarece conține subiecte.

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

Numerotarea paginilor suplimentare este realizată de profesorul asistent atunci când elevul predă lucrarea.  

După ce au primit și verificat fiecare lucrare scrisă, în ordinea primirii lor și în prezența elevilor, profesorii asistenți scanează lucrarea și verifică dacă numărul paginilor scanate este același cu numărul paginilor lucrării predate de candidat și cu numărul de pagini trecut în procesul verbal de predare-primire al acesteia. Profesorii asistenți scanează lucrarea, o încarcă și o marchează pe platforma specială pentru evaluare digitalizată, conform Art. 19 din Procedura 24107/08.01.2024.

După ce timpul de lucru expiră, elevii vor preda lucrările în faza în care se află. Nu se poate depăși timpul stabilit. În sală trebuie să rămână trei elevi până când este scanată și ultima lucrare.

Citește și: Calendar simulare Evaluare Națională 2024: Când încep examenele?

Alte mențiuni

Elevii care au greșit în foaia de examen pot corecta greșeala tăind tot cu o linie orizontală. Pot completa cu un alt răspuns alături.

Dacă un elev este eliminat din examen, el nu va avea lucrarea scanată și nu va fi încărcată în platformă.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si