Close sidebar
Close sidebar

Pe ce dată se sărbătorește Ziua Pământului în 2024? Semnificația acestei zile

Se apropie Ziua Pământului. Iată pe ce dată se sărbătorește în 2024 și ce semnifică, de fapt, această zi specială.

Ana-Maria Costea,

Află pe ce dată se sărbătorește Ziua Pământului în 2024.

[Sursa foto: Freepik]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Pământul reprezintă prima noastră casă, încă de când venim pe lume. În fiecare an, pe data de 22 aprilie este sărbătorită Ziua Pământului.

În această zi, oamenii din întreaga lume sărbătoresc planeta care de-a lungul anilor ne-a adăpostit și ne-a hrănit pe noi, dar și pe strămoșii noștri. 

Iată ce simbolizează Ziua Pământului și ce informații interesante există despre această sărbătoare la nivel mondial.

Semnificația Zilei Pământului

Ziua Pământului împărtășește aceleași valori de bază cu evenimentul Ora Pământului (care a avut loc pe data de 23 martie 2024). Așa cum atunci când este Ora Pământului, oamenii sunt încurajați să reducă din consumul energiei electrice pe o anumită perioadă de timp și să găsească metode mai prietenoase cu planeta prin care să își desfășoare activitățile, așa se întâmplă și de Ziua Pământului.

Ziua Pământului a fost fondată în anul 1970.

[Sursa foto: Freepik]

Citește și: VIDEO- Cum recunoaștem ambalajele cu garanție? Procesul de reciclare, explicat

Citeste si: TikTok a fost interzis oficial în SUA! Ce au pățit utilizatorii când au încercat să acceseze platforma- kanald.ro

Citeste si: Doliu imensi! Interpretul de muzică populară a murit, cu doar o lună înainte de ziua lui de naștere. Fiica sa a făcut anunțul cutremurător:- wowbiz.ro

Citeste si: Castelul cu vinuri din România, vechi de 400 de ani, pierdut la cărți și răscumpărat. Cât costă o vizită la Bethlen-Haller- antena3.ro

Practic, această zi specială este menită să atragă atenția asupra degradării mediului înconjurător și  asupra poluării masive. Totodată, oamenii sunt încurajați, așa cum am specificat, să găsească alternative blânde cu mediul înconjurător, având în vedere că planeta, mai presus de toate, ne este și casă.

De Ziua Pământului, oamenii pot încerca să nu se mai deplaseze cu mașina și să folosească bicicleta sau să acorde mai multă atenție reciclării. În această zi sunt încurajate și filmele educative/documentarele cu privire la importanța Pământului și descoperirea de noi metode prin care să încercăm, așa cum putem, să îl protejăm. Activitățile în aer liber sunt pe deplin încurajate, mai ales dacă ele nu implică poluarea cu deșeuri sau utilizarea energiei în vreun fel.

Informații interesante despre Ziua Pământului

Așa cum spuneam, Ziua Pământului are o dată fixă, pe 22 aprilie, iar această zi mai este cunoscută și ca „ziua când s-a născut mișcarea pentru protejarea mediului înconjurător”. Ziua Pământului a fost fondată de senatorul american Gaylord Nelson în anul 1970 din dorința de a trezi clasa politică care se arăta dezinteresată față de mediul înconjurător, conform Agerpres.

Ziua Pământului mai este cunoscută și ca „ziua când s-a născut mișcarea pentru protejarea mediului înconjurător”.

[Sursa foto: Freepik]

În primul an, Ziua Pământului a fost celebrată în mare parte de persoane tinere și foarte tinere, cetățeni americani. Wikipedia scrie că în perioada în care a fost fondată Ziua Pământului au avut loc mai multe evenimente importante, printre care și un accident nuclear în Carolina de Sud, la centrala nucleară din Savannah River. Poluarea cu gaze și fum a fost foarte mare, iar încă din acea perioadă a început să se vorbească tot mai des despre mediul înconjurător.

Citeste si: Veste bună pentru pensionare! Recalcularea pensiilor din 2025 aduce venituri în luna martie. Cine sunt norocoșii?- kfetele.ro

Citeste si: Cine este Saif Ali Khan, actorul înjunghiat de un intrus în propria casă- radioimpuls.ro

Citeste si: Castelul cu vinuri din România, vechi de 400 de ani, pierdut la cărți și răscumpărat. Cât costă o vizită la Bethlen-Haller- antena3.ro

Citește și: Au înflorit cireșii japonezi din Parcul Herăstrău! Cele mai frumoase imagini i cu acești arbori și cu florile lor de poveste

Ziua Pământului a devenit din ce în ce mai cunoscută nu doar în America și în împrejurimile sale, ci în peste 140 de țări. În anul 1990 peste 200 de milioane de oameni au „îmbrățișat” Ziua Pământului, creând o manifestare remarcabilă, militând împreună pentru un viitor mai bun al planetei.

Chiar dacă Ziua Pământului a fost fondată în anul 1970, Organizația Națiunilor Unite (ONU) a recunoscut ziua de 22 aprilie ca sărbătoare oficială a planetei Pământ abia în anul 2009.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI