Totodată, oraşe din Suedia, Finlanda şi Portugalia se află pe primele locuri, cu cel mai curat aer.

”Politicile de reducere a poluării au dus la îmbunătăţirea calităţii aerului în Europa de-a lungul ultimilor 30 de ani. Totuşi, în unele oraşe europene poluarea încă prezintă riscuri pentru sănătate”, conform unui comunicat al Agenţiei Europene de Mediu.

Bucureştiul se află pe locul 263 din 323 de oraşe europene în ceea ce priveşte calitatea aerului

Agenția invită persoanele interesate să vadă care a fost calitatea aerului în oraşul lor

în ultimii doi ani şi mai apoi să o compare cu cea din alte oraşe europene.

În acest clasament, oraşele europene sunt enumerate de la cele cu aerul cel mai curat, la cele mai poluate. Criteriul folosit de agenție a fost poluarea cu particule în suspensie.

Pe ce loc se află Bucureştiul în ceea ce priveşte calitatea aerului? Clasament al Agenţiei Europene de Mediu
Pe ce loc se află Bucureştiul în ceea ce priveşte calitatea aerului? Clasament al Agenţiei Europene de Mediu[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Uniunea Europeană va amâna aprobarea vaccinului anti-COVID Sputnik V

Astfel, în primele locuri din clasament se află Umea (Suedia), Tampere (Finlanda), Funchal (Portugalia), Talinn (Estonia), Bergen (Norvegia), Uppsala (Suedia), Narva (Estonia), Salamanca (Spania).

Citeste si: Noul tratament cu anticorpi care reduce decesele pacienților infectați cu COVID-19

Pe ultimele poziţii privind calitatea aerului sunt plasate oraşele: Vicenza (Italia), Slavonsky Brod (Croaţia), Cremona (Italia) şi Nowy Sacz (Polonia)

Clasamentul Agenției Europene de Mediu include date în acest context şi din Bucureşti, Braşov, Timişoara şi Botoşani.

Însă, oraşul Botoşani se află printre cele mai bine clasate orașe din România, în care calitatea aerului este considerată moderată, oraşul fiind situat pe locul 223 din 323 de oraşe.

Iar Bucureştiul se află pe locul 263- indicatorul referitor la particulele în suspensie fiind 16,4 în condiţiile în care oraşul de pe prima poziţie din clasament are 3,7- Timişoara este pe locul 267, iar Braşovul este pe locul 273, toate aceste trei orașe sunt considerate cu o calitate slabă a aerului.

Citeste si: Țara care introduce obligativitatea ca într-o lună să fie vaccinați peste 60% dintre angajații sectorului serviciilor


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si