Pe drumul spre Wembley, favoriții și surprizele din optimile Ligii Campionilor

Drumul spre finala de la Wembley a intrat în faza eliminatorie, după tragerea la sorți, care a stabilit optimile de finală ale Ligii Campionilor din anul 2024.

Mihaela Pupăză, vineri 02 februarie 2024 , 12:31

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Chiar dacă anumite formații importante precum Manchester United, AC Milan și Benfica au fost eliminate încă din faza grupelor, optimile de finală propun câteva confruntări interesante. PSG și Inter Milano, deși s-au clasat pe locul secund în grupele lor, au evitat confruntări directe cu Manchester City, Bayern Munchen sau Real Madrid. Astfel, optimile, care încep pe 13 februarie și se încheie pe 13 martie, par să ofere un parcurs relativ accesibil pentru marile favorite.

Manchester City este principala favorită la câștigarea Ligii Campionilor în acest an. Cetățenii au primit o cotă de 2.85, la agenția Las Vegas, pentru a-și apăra trofeul, informează Coduri-Bonus.ro. În topul favoritelor, urmează Bayern Munchen cu o cotă de 5.00, Real Madrid, cu o cotă de 6.50 și Arsenal, cu o cotă de 7.00. Potrivit specialiștilor de la casele de pariuri, restul echipelor rămase în luptă au doar șanse teoretice de a cuceri prestigiosul trofeu european.

Porto vs. Arsenal se anunță a fi o confruntare plină de spectacol, având în vedere performanța impresionantă a portughezilor, care au terminat pe locul doi în grupă numai din cauza rezultatelor directe inferioare cu Barcelona. Cu toate acestea, Arsenal, revenită în Champions League după o absență de șase ani, nu a primit niciun gol acasă în faza grupelor.

„Derby-ul Maradona”, Napoli contra Barcelona, promite să fie cel mai echilibrat meci al acestei faze, punându-le față în față pe campioanele din Serie A, respectiv La Liga. Napoli, deși a câștigat titlul în Italia anul trecut, se confruntă cu probleme de formă după plecarea antrenorului Luciano Spalletti, astfel încât se pare că Barca pleacă cu prima șansă.

PSG, deși era considerată una dintre favoritele la câștigarea trofeului, a avansat cu ceva dificultăți din grupă, în timp ce Real Sociedad a surprins pe toată lumea, câștigând grupa fără să piardă nici un meci și având cea mai bună apărare din faza grupelor: numai 2 goluri au încasat spaniolii în primele 6 partide disputate.

Confruntarea dintre Inter Milano și Atletico Madrid se anunță a fi o altă dispută cât se poate de echilibrată. Asta, deoarece ambele formații au fost neînvinse în faza grupelor. În campionat, Atleti ocupă ultima poziție a podium-ului, în timp ce Inter este lider în Serie A.

Dortmund a surprins plăcut, terminând pe primul loc într-o grupă extrem de competitivă, din care mai făceau parte PSG, Milan și Newcastle, așa că nu ar trebui să aibă probleme în a trece de PSV. Lazio, care a avut un parcurs oscilant în grupe, va avea o misiune complicată în fața celor de la Bayern Munchen, echipa germană reușind să obțină aproape maximul de puncte în primele 6 partide.

Manchester City pare să aibă parte de cel mai accesibil adversar al rundei, înfruntându-se cu FC Copenhaga, în timp ce Real Madrid, după un parcurs perfect în grupă, se pregătește pentru o confruntare cu RB Leipzig, care deși nu a arătat deloc rău în faza grupelor, nu pare să le poată pune probleme galacticilor.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Traficul pe Valea Oltului va fi suspendat timp de o lună. Se fac defrișări pentru... Traficul pe Valea Oltului va fi suspendat timp de o lună. Se fac defrișări pentru construcția autostrăzii Sibiu - Piteşti
spotmedia.ro
Iată planta care ar putea supraviețui pe Marte! Iată planta care ar putea supraviețui pe Marte!
b1.ro
Prima fotografie realizată de Kate Middleton, după ce a fost diagnosticată cu cancer.... Prima fotografie realizată de Kate Middleton, după ce a fost diagnosticată cu cancer. Mesajul ascuns din fotografia cu Prințul Louis (FOTO)
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si