În masivul Postăvarul a nins, fiind așternut un strat de zăpadă. De dimineață, temperaturile au scăzut până la 0 grade Celsius. 

Pe parcursul zilei, la altitudini în general de peste 1400 de metri, precipitațiile vor fi sub formă de lapoviță și ninsoare. De asemenea, vântul va sufla moderat și slab, cu intensificări la munte, în sud, centru și est.

Viteza vântului va fi de 45-55 km/h, iar pe creste peste 60-70 km/h.

Temperaturile vor deveni mai scăzute în weekend

În weekend, la munte va ninge, a anunțat la Digi24 Elena Mateescu, directorul ANM.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

"Pentru scurtă vreme, iarna va reveni în acest weekend. Deja avem strat consistent de zăpadă în masivele montane. La Călimani avem 22 de centimetri. Ninsorile vor continua la munte, în weekend.

Vorbim și de o scădere a temperaturilor, ușor sub cele care ar fi normale în această perioadă. Vorbim de minime negative spre pragul de ger, minus 10 grade până la minus un grad Celsius",

a declarat Elena Mateescu, director ANM.

 

Sâmbătă, vremea va fi una în care vântul își va face simțită prezența în toată țara. Cerul va fi înnorat. De asemenea, temporar vor fi semnalate precipitații în majoritatea regiunilor.Acestea vor fi sub formă de ploaie.

Mai mult decât atât, la munte predomină ninsorile. Zăpada va continua să se așeze treptat. În zonele joase de relief vor fi posibile precipitațiile mixte.

Local vor fi acumulate cantități de apă mai însemnate.

Peisaj de iarnă în masivul Postăvarul. La munte, meteorologii anunță ninsoare abundentă și viscol, în acest weekend

Peisaj de iarnă în masivul Postăvarul. La munte, meteorologii anunță ninsoare abundentă și viscol, în acest weekend

Citește și: Anunțul oficial al meteorologilor despre starea vremii: viscol puternic și îngheț

Vântul se va intensifica în toate zonele, cu rafale de peste 100 km/h în zonele montane. Mai mult decât atât, temperaturile maxime vor fi încadrate între 4-12 grade. Cele minime vor fi cuprinse între -3 și 4 grade Celsius.

Cum va fi vremea în Capitală?

Sâmbătă și duminică, temperatura maximă va fi de 9-10 grade Celsius, iar minimele vor scădea. De asemenea, vântul va avea intensificări, cu viteze mai mari pe creste.

Citește și: FOTO/VIDEO- Ninsorile și vântul puternic au pus în dificultate șoferii. În Harghita, doi arbori s-au prăbușit, iar câteva persoane au fost rănite


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si