![Moaștele Sfintei Parascheva de la Iași, în anii anteriori. pelerin la sfânta parascheva](https://cdn.knd.ro/media/521/2863/1648/20107204/1/veste-proasta-pentru-credinciosi-pelerinajul-de-sf-parascheva-grav-afectat-de-noile-restrictii-cum-a-reactionat-biserica1-1100x500.jpg?width=320&height=180)
1 din 2 | Moaștele Sfintei Parascheva de la Iași, în anii anteriori.
![Moaștele Sfintei Parascheva de la Iași. pelerin la sfânta parascheva](https://cdn.knd.ro/media/521/2863/1648/20107204/1/121189881-3510408665706834-6442554039570898612-n.jpg?width=320&height=180)
2 din 2 | Moaștele Sfintei Parascheva de la Iași.
Un jurnalist bucureștean a mers în pelerinaj la Iași pentru a se ruga la moaștele Sfintei Parascheva. Bărbatul este profund dezamăgit de decizia autorităților de a nu lăsa credincioșii din alte zone ale țării să meargă pentru a se ruga la moaște din cauza virusului Sars-Cov-2.
Răzvan Bucuroiu a mers în urmă cu doar câteva zile la Iași pentru a se ruga Sfintei Cuvioasa Parascheva. Director editorial la „Lumea credinței”, bărbatul a transmis ferm că autoritățile ar fi trebuit să găsească altă soluție, sub nicio-o formă interzicerea enoriașilor de a merge acolo.
„Am fost la Iași, acum puțin timp. M-am dus și la catedrală, laolaltă cu familia, să mă închin la moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva.
Atmosfera toată era firească, sobră, responsabilă.
De unde, așadar, prezumția că la Iași va fi ciopor de lume agitată religios, dezordonată sanitar, scuipând viruși în loc de foc, lăsându-și încărcătura virală la tot pasul? Lumea ar fi venit în număr limitat, ordinea ar fi fost ușor de asigurat, durata mai lungă a evenimentului garanta lipsa îmbulzelii. Decența ar fi fost cuvântul de ordine, știut fiind că Biserica nu se joacă în astfel de situații.
Iar peste toate, harul sfințitor pe care Maica noastră Parascheva l-ar fi revărsat peste mulțimea pelerinilor, ca împăcare și mângâiere... Pe când așa, frustrările personale se adună, economia slăbește, ethosul colectiv se rarefiază, țesătura comunitară se destramă. Și, trebuie amintit că în toate perioadele de grele încercări, religia a fost suportul moral al națiunii. Or, tocmai acest suport pare acum în aer.
Autoritățile au impus reguli pentru pelerinajul de anul acesta. Doar localnicii mai au voie să vină
Anul acesta, Sărbătoarea Sfintei Parascheva nu se va mai organiza în perioada 8-15 octombrie, ci se va limita la Sfânta Liturghie din data de 14 octombrie, anunță miercuri Mitropolia Moldovei și Bucovinei.
„Având în vedere noul context în care ne aflăm, întrucât nu vor mai putea veni la Iași pelerini din alte localități, racla cu sfintele moaște ale Sfintei Cuvioase Parascheva nu va mai fi scoasă mâine dimineață, cum era programul inițial, ci va rămâne în Catedrala Mitropolitană. Mitropolia Moldovei și Bucovinei a notificat Prefectura Județului Iași că sărbătoarea nu se va mai organiza în perioada 8-15 octombrie, ci se va limita la săvârșirea Sfintei Liturghii din data de 14 octombrie, ziua de prăznuire a Sfintei Cuvioase Parascheva”, a transmis Constantin Sturzu, purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, potrivit Mediafax.
Anual, sute de mii de credincioși se înghesuiau în această perioadă pentru a merge la Iași. Enoriașii, mărturisesc că dacă te rogi cu sufletul curat, moaștele sfinte fac minuni.
„Sunt aici ca să-ți transmit informația în timp real” - Relatează adevărul și duce mai departe tehnicile învățate în cadrul Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, Universitatea din București. Cu trei ani de licență și doi ani de master, plus experiența acumulată în presă, se declară o adevărată jurnalistă.
„Asta mi-am dorit să fac dintotdeauna. Sunt o persoană cu bun simț, iubesc ceea ce fac, iubesc oamenii, animalele, natura și lucrurile frumoase. Ca un jurnalist adevărat, citesc și sunt preocupat de dezvoltarea personală. Sunt aici pentru mine, pentru tine, pentru voi, pentru a face ca lucrurile să funcționeze cum trebuie în țara noastră"
Georgiana Balaban ocupă funcția de traffic manager.