Sute de persoane stau la coadă, joi, în Capitală, la Biserica "Sfântul Mina"-Vergu, la pelerinajul tradițional de Sfântul Mina . Biserica datează din anul 1725, iar moaştele Sfântului Mina se află în lăcaşul de cult din anul 1874, potrivit Basilica.ro.

Citeste si: Calendar ortodox 11 noiembrie 2021: Sărbătoare mare azi. Ce nu ai voie să faci de Sfântul Mina?

Pelerinaj de Sfântul Mina, în pandemie

Potrivit sursei citate, preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul a slujit joi la hramul bisericii „Sfântul Mina” din Capitală. Ierarhul a accentuat la predică una dintre principalele virtuţi ale sfântului cinstit în 11 noiembrie, curajul mărturisirii.

„A primit un semn de la Dumnezeu să coboare în cetate şi să mărturisească. Acest lucru s-a întâmplat într-o zi când erau serbări publice dedicate zeilor pe care Sfântul Mina nu-i cinstea deloc”, a spus înaltul ierarh ortodox în fața sutelor de credincioși.

Sute de oameni au participat la slujba din Capitală. Pentru pelerini a fost delimitat cu garduri un trotuar la Biserica „Sfântul Mina”-Vergu, iar racla care adăposteşte un fragment din moaştele sfântului Mina a fost aşezată în curtea bisericii.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Fragmente din moaştele Sfântului Mina au fost aduse în București la sfârșitul secolului 19 de la Mânăstirea „Sfântul Mina" din Egipt şi așezate într-o racla executată în anul 1941, cu sprijinul arhiereului Veniamin Pocitan. 

"Foarte mulţi oameni vin aici în vremuri de încercare"

Preasfinţitul Timotei Prahoveanul a apreciat evlavia credincioşilor care vin să se roage sfântului în biserica bucureşteană unde se află un fragment din moaştele sale şi îl are şi ca ocrotitor.

„Evlavia faţă el în această biserică este câştigată pentru o perioadă îndelungată de timp în vremuri grele, în vremuri de încercare ca şi timpurile acestea post moderne când oamenii au nevoie de ajutorul sfinţilor, iar multe din rugăciunile îndreptate către Mântuitorul prin bineplăcutul său mucenic Mina s-au împlinit. De aceea, foarte mulţi oameni vin aici plecându-şi genunchii şi cerându-I ajutor lui Dumnezeu prin mijlocirea sfântului”, a spus ierarhul ortodox.

Care sunt restricțiile în privința slujbelor religioase

Bisericile, mănăstirile și toate unitățile de cult religios au fost exceptate de la restricțiile dure care se aplică începând de la sfârșitul lunii octombrie în absolut toate domeniile. Accesul în locașurile de cult nu se face în baza certificatului Covid, cum e cazul majorității activităților publice.

Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro

Citeste si: Imagini fără precedent cu suprafața Soarelui, la cea mai înaltă rezoluție de până acum: „Arată în detaliu frumusețea câmpului magnetic”- antena3.ro

Accesul credincioşilor în lăcaşul de cult şi în locaţiile unde se organizează slujbe şi adunări religioase se face astfel încât să fie asigurată o suprafaţă de minimum 2 metri pătraţi pentru fiecare persoană şi o distanţă de minimum 2 metri între persoane, potrivit unui Ordin al ministrului

Sănătăţii şi al ministrului Afacerilor Interne.

Potrivit ordinului, care se referă la regulile privind accesul în lăcaşele de cult, distanţa minimă de siguranţă şi măsuri sanitare specifice pentru desfăşurarea activităţilor religioase. În ceea ce priveşte procesiunile şi/sau pelerinajele religioase, acestea se organizează cu asigurarea unei distanţe minime de siguranţă de 2 metri între credincioşi.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si