Pe 8 octombrie începe oficial pelerinajul de la Sf. Parascheva

Mâine, va începe, oficial, cel mai mare pelerinaj creștin ortodox din țara noastră, iar în cele opt zile de sărbătoare sunt așteptați să treacă pe la raclă zeci de mii de pelerini din toate colțurile țării.

În semn de mulțumire pentru că Sfânta le ascultă, de fiecare dată, rugăciunile, o familie din București decorează, de 18 ani, baldachinul din curtea catedralei pe care sunt așezate rămășitele Sfintei Parascheva.

Decorul final trebuie să fie fără cusur așa că florile sunt așezate cu grijă. O armată de oameni a muncit la buchete.

„Au fost mulți voluntari, floriști, mari artiști și atunci am avut mult spor, au mers lucrurile foarte rapid, s-a muncit în București de la ora 10 până la ora 18.”, a spus Maria Bulat-Buștei pentru Știrile Kanal D. 

Citeste si: Sfânta Parascehva 2021: Racla cu sfintele moaşte ar putea fi scoasă mai devreme. Anunțul făcut de primarul Mihai Chirica

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Cel mai mic membru al familiei a dat o mână de ajutor. Victoria are cinci ani, iar la botez a primit și numele Cuvioasei Parascheva, așa că anul acesta a venit să ajute la decorarea baldachinului și să o roage pe Sfântă să îi îndeplinească o singură dorință.

„O rog muult să îmi facă și mie un frățior.”, a spus Victoria Parascheva Bulat pentru Știrile Kanal D. 

Citeste si: VIDEO| Îmbulzeală la moaște! Mii de oameni s-au adunat la o mănăstire din Teleorman, deși județul se află în scenariul roșu

Zeci de mii de pelerini sunt așteptați să ajungă la Iași

Pentru că restricțiile nu mai sunt atât de dure ca anul trecut, tot mai multe persoane se așează la rândul ce duce spre moaște. Trebuie să poarte cu toții mască și să păstreze distanța însă atunci când ajung lângă racla sfântă au voie să o atingă și să o sărute.

Este opțiunea fiecăruia, spun preoții, iar în timp ce unii preferă doar să se roage pentru cei dragi și să facă semnul crucii, alții spun că ar bate drumul degeaba dacă nu ar săruta racla.

Citeste si: Au început pregătirile pentru pelerinajul la Sfânta Parascheva de la Iași 2021: ”Nu dorim niciun fel de restricţionare a pelerinilor”

Materialul întreg îl puteți urmări în cadrul Jurnalului Știrile Kanal D de la ora 19:00.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si