In articol:
Deși, mai sunt în jur de două săptămâni până la renumitul pelerinaj din Iași, credincioșii de pretutindeni fac pregătiri pentru a porni la drum. De asemenea, preoții ieșeni s-au apucat și ei de pregătiri pentru hramul ocrotitoarei Moldovei.
Reguli noi pentru pelerinii dornici de a săruta Sfintele Moaște de la Iași
Din cauza pandemiei generată de noul coronavirus, enoriașii vor fi nevoiți să respecte distanțarea socială, dar și alte măsuri impuse de autorități. Nu vor mai exista imaginile obișnuite cu sutele de mii de pelerini înghesuiți la rând, ca în anii anteriori.
„Sfânta Parascheva nu îşi mută dată de sfinţire. Doar câte o persoană în rând şi la distanţă, să nu mai fie posibile aglomerările de persoane, câte 2-3-4 în rând, cu dispositive cu dezinfectanţi pentru mâini, măşti, căutăm şi noi spaţii, la slujba, în aşa fel încât să fie delimitate, în aer liber, să fie evitată
Moaștele Sfintei Parascheva vor fi scoase cu o zi, maxim două, înainte de marele eveniment și vor fi așezate pe un baldachin de flori, special amenajat.
Citeste si: Vește șoc în lumea politică! Victor Ponta și Daciana Sârbu au divorțat după 19 ani de căsnicie- wowbiz.ro
„Cel mai probabil va fi în acelaşi loc, în locul consacrat, ştiut de credincioşii care vin constant la Sfânta Parascheva. Îi îndemnăm pe oameni să vină mai devreme să se închine, în idee că se va evita o aglomerare mare de credincioşi, în ziua Sfintei, pe 14 oct.
Enoriașii trebuie să afle că trebuie să se înarmeze cu maximă răbdare. Dacă în anii precedenți așteptau, în jur de 20 de ore afară, în acest an timpul de așteptare se va dubla sau chiar tripla. Pelerinii sunt obligați să păstreze distanța de un metru şi jumătate între ei.
Autoritățile le vor oferi pelerinilor măști și dezinfectant.
Pe data de 14 octombrie 2020 este sărbătoare mare în România. Credincioșii o prăznuiesc pe Sfânta Parascheva. Ocrotitoarea Moldovei a ajutat nenumăraţi oameni, atât în timpul vieţii, cât şi după. Mulţi oameni merg în pelerinaj la moaşte pentru a se ruga de sănătate.