Pensia vine cu iepurașul de Paște în acest an, cel puțin așa promit autoritățile și oficialii Poștei Române. 

Citește și: Pensiile din luna mai intră înainte de Sărbătorile de Paște! Premierul Marcel Ciolacu a făcut anunțul chiar în ședința de guvern

Directorul general al Poştei Române, Valentin Ştefan, a anunţat, miercuri, că vor fi livrate pensiile, până de Sărbătorile pascale.

Șeful Poștei spune că, în funcţie de momentul în care vor intra banii în conturile companiei, poștașii vor fi rugați să lucreze într-o zi liberă, fie pe 1 mai, fie pe 3 mai.

Pensionarii trebuie să fie în alertă ca să nu rateze vizita poștașului, caz în care nu-și vor putea recupera banii de la oficiile Poștei decât după mini-vacanța de Paște 2024.

Pensiile plătite înainte de Paște? Explicații date de șeful Poștei Române

Șeful Poștei a fost întrebat, miercuri, într-o conferinţă de presă susţinută online, dacă poştaşi vor reuşi să livreze pensiile înaintea sărbătorilor pascale.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

“Răspunsul scurt este da, până de Sărbători putem livra pensiile. Acum să vă dau câteva detalii. Data de 2 mai este zi lucrătoare. În companie, oricum lucrăm. În al doilea rând, noi avem capacitatea logistică de a aduce pensiile până de sărbători. Acum depinde foarte mult când ne intră banii în conturi de la Casa Naţională de Pensii, de la Trezorerie, de la Ministerul Muncii, că este un întreg flux administrativ acolo.

În funcţie de când primim banii vom şti dacă vom ruga salariaţii să lucreze în zilele libere sau nu, fie că vorbim de 1 mai, fie că vorbim de 3 mai", a explicat Valentin Ştefan.

Potrivit acestuia, dacă banii ajung mai târziu, va fi nevoie de o singură zi nelucrătoare "în care să îi invităm să vină la muncă astfel încât să distribuie pensiile".

Valentin Stefan, șeful Postei Romane: “Ds, până de Sărbători putem livra pensiile"

Valentin Stefan, șeful Postei Romane: “Ds, până de Sărbători putem livra pensiile"

[Sursa foto: Facebook / Valentin Stefan]

Când vine poștașul cu pensia înainte de Paște? 

"Deocamdată nu putem veni cu un răspuns clar pentru că nu ştim când ne intră banii în conturi. Dacă ne intră din timp, nu e nevoie. Dacă ne intră mai târziu, va trebui să ne mobilizăm şi mai bine”, a declarat Valentin Ştefan.

El a explicat că Poşta primeşte banii cu câteva zile înainte de începutul lunii.

“Dacă primim banii vineri, le ducem mai repede. Dacă îi primim luni, mai întârziem o zi, dar toate pensiile pot fi duse până de sărbători. Sigur că dacă nu primim niciun ban, nu putem să le ducem. Nu cred că este cazul, ştiu că se munceşte şi la Ministerul Muncii”, a afirmat directorul general al Poştei Române.

Ce greșeală trebuie să evite pensionarii? Poștașul nu sună întotdeauna de două ori

Toți pensionarii cei care au ales să își primească veniturile prin poștă le vor primi, potrivit legii, în intervalul 1-15 mai.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, despre boala cumplită cu care mama lui s-a confruntat. Ce spune antrenorul despre starea ei de sănătate? „Întotdeauna există riscul să reapară.”- kfetele.ro

Citeste si: Suma colosală încasată de România la EURO 2024. Care sunt echipele de club din România care vor primi bani de la UEFA- radioimpuls.ro

Pentru pensionarii care nu sunt găsiți la domiciliu (sau nu aud când sună poștașul) drepturile bănești și documentul de plată se pot ridica de la ghişeele poştale,  în termen de 2 zile lucrătoare  după ultima zi de plată a lunii respective.

Pensia vine cu iepurașul de Paște. Ce greșeală trebuie să evite pensionarii ca să primească banii la timp

Pensia vine cu iepurașul de Paște. Ce greșeală trebuie să evite pensionarii ca să primească banii la timp

[Sursa foto: Pexels.com]

În caz contrar, pensiile se întorc la casa teritorială de pensii de unde pot fi solicitate pentru reordonanțare la plată.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si