Pensii recalculate în 2024. După marea recalculare din luna septembrie, aproximativ trei milioane de pensionari din cei peste 4,5 milioane vor primi pensii mai mari.

Citește și: Ce categorie de români beneficiază de pensii dublate? „Tot ceea ce depășește 25 de ani va primi un bonus”

Potrivit estimărilor făcute de specialiști, bărbaţi pensionari vor primi majorări mai mari decât femeile, deoarece au fost dezavantajați de legile anterioare.

Cum se va face indexarea pensiilor după septembrie 2024

Șeful Casei Naționale de Pensii Publice, Daniel Baciu, anunță că următoarele indexări ale pensiei, în cazul celor cu pensii mai mici decât cele aflată în plată, se vor raporta la numărul de puncte calculate pe contributivitate.

„Pensiile în marea lor majoritate, peste trei milioane de pensionari vor primi majorări ale pensiilor. Dacă în urma calculului rezultă un cuantum mai mic decât cel aflat în plată în prezent, pensionarul rămâne cu pensia cea mai avantajoasă în plată urmând ca de urmatoarele indexări ale VPR să porneasca din acel număr de puncte calculate pe contributivitate și urmează să primeasca indexările care, de anul viitor, vor fi foarte clar stipulate în lege”, a declarat Daniel Baciu la România TV.

Când vin acasă noile taloane cu pensiile recalculate

Șeful CNPP, Daniel Baciu a anunțat în weekend că procesul de recalculare intră în linie dreptă, prin noile contracte de mentenanță a sistemului informatic integrat.

Șeful Casei de pensii a precizat că până acum au fost evaluate în jur de 95% dintre dosarele de pensii, iar procesul de recalculare urmând să se încheie în curând.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

„Aici vorbim despre procesul de evaluare a dosarelor de pensii. Eu urmăresc în timp real situația acestui proces de evaluare. Este cel mai greu proces anterior de recalculării propriu-zise a dosarelor de pensii pentru că aici dosarele trebuie verificate și digitalizate, introduse într-un format electronic nou, de ultimă generație, ulterior, după aceasta. în baza noii formule de calcul ele vor fi recalculate. Suntem la peste 95%, în toată țara în acest proces de evaluare. Mai avem foarte puțin și finalizăm acest proces”, a precizat Daniel Baciu.

pensii 2024

Șeful Casei Naționale de Pensii Publice, Daniel Baciu

[Sursa foto: Facebook / Daniel Baciu]

Cu toate acestea, taloanele pentru pensiile recalculate vor fi tipărite abia în luna septembrie.

Asta înseamnă că vor fi împărțite pensionarilor după alegeri locale și europarlamentare. Conform calendarului stabilit de Guvern, alegerile locale și europarlamentare vor avea loc pe 9 iunie. Iar alegerile prezidențiale, cele două tururi, se vor desfășura în luna septembrie pe 15 și pe 29 septembrie.

Următoarea creștere de pensii după recalcularea din septembrie 2024

Oficialul de la Casa de pensii a precizat că indexările care vor avea loc din ianuarie 2025 se vor face după un algorit diferit decât cel din prezent. 

În plus, indexările vor fi obligatorii, fiind incluse în noua lege a pensiilor. 

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citește și: A început recalcularea pensiilor. Vestea bună primită de acest pensionar cu 45 de ani de vechime

„Iar în luna ianuarie vom avea cresteri ale valorilor punctului de pensie și implicit ale VPR-ului cu rata inflației și cu cresterea economică reflectată în salariul mediu brut pe economie, respectiv cu 50% din cresterea reală a salriului mediu brut pe economie”, a mai spus șeful CNPP.

pensii 2024 Următoarea creștere de pensii după recalcularea din septembrie 2024

Când are loc următoarea creștere de pensii după recalcularea din septembrie 2024

[Sursa foto: Pexels.com]


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si