„Dacă ar fi să dăm crezare anunţului triumfalist al preşedintelui Iohannis de la Bruxelles, Guvernul PNL trebuie să dubleze alocaţiile şi să crească pensiile cu 40%. Nu mai are nicio scuză! Faceţi investiţiile din bani europeni şi creşteţi puterea de cumpărare a românilor!

Îl aştept pe Orban să le spună românilor câţi din aceşti bani sunt, de fapt, împrumuturi şi nu alocări nerambursabile, câţi sunt pentru relansarea economică rapidă şi câţi sunt pentru exerciţiul financiar 2021- 2027", a scris Ciolacu, pe Facebook.

România primește 80 de miliarde de euro

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, la finalul summitului de la Bruxelles, marți, că România are alocate aproape 80 de miliarde de euro pentru proiecte europene pentru construcția e spitale, școli, modernizarea marilor sisteme publice, dar și reconstrucția economică.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Imagini fără precedent cu suprafața Soarelui, la cea mai înaltă rezoluție de până acum: „Arată în detaliu frumusețea câmpului magnetic”- antena3.ro

Citeste si: INTERVIU. Traian Băsescu: ”Sunt cei mai slabi candidați din toate alegerile prezidențiale prin care a trecut România”- wowbiz.ro

"După discuţii foarte complicate, după negocieri foarte complicate, după patru zile şi patru nopţi de negociere, am obţinut pentru România o sumă impresionantă- 79,9 miliarde de euro pentru proiectele europene, negocieri care ne permit acum să trecem la etapa următoare.

Vom folosi această sumă de 80 de miliarde pentru a reface infrastructura în România, pentru a construi spitale, şcoli, pentru a moderniza marile sisteme publice. Este, de asemenea, foarte important de ştiut că o parte semnificativă din aceşti bani vor fi folosiţi pentru relansare, pentru revigorare economică", a declarat Iohannis, la Bruxelles, la finalul reuniunii extraordinare a Consiliului European.

Summitul a fost prima întâlnire fizică a liderilor UE de la impunerea izolării, în luna martie, şi a avut loc cu măsuri extraordinare de prevenire a răspândirii coronavirusului.

Şefii de state şi de guverne au purtat de cele mai multe ori mască, s-au reunit în săli mari, care să permită distanţarea fizică, şi au fost nevoiţi să reducă delegaţiile la doar şase oficiali, de la 19, câţi erau de obicei.

În luna mai, Franţa şi Germania au propus un program de granturi în valoare de 500 de miliarde de euro, pe care Comisia Europeană l-a adoptat şi a adăugat 250 de miliarde de euro. La summitul început vineri,  Olanda, Austria, Suedia şi Danemarca s-au opus alocării acestei sume, preferând suplimentarea împrumuturilor, astfel că negocierile au fost prelungite.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si