Plata de alocații, pensii și indemnizatii copii din decembrie 2023 este pusă sub semnul întrebării, tocmai în momentul în care românii își fac pregătirile pentru Sărbătorile de iarnă!

Citește și: Grevă la Ministerul Muncii. Pensiile, alocațiile și ajutoarele sociale ar putea întârzia în apropierea sărbătorilor

Plata alocațiilor și indemnizațiilor sociale riscă să fie întârziată în decembrie 2023 pe fondul grevelor spontane din agențiile județene de plăți și inspecție socială.

Și plata pensiilor din decembrie 2023 este pusă sub semnul întrebării, în contextul încetării activității în mai multe case teritoriale de pensii. Angajații sunt nemulțumiți de salariile mult mai mici decât cele din Casa Națională de Pensii.

Când se plătesc pensiile, indemnizațiile și alocațiile pentru copii în decembrie 2023?

Multe familii de români sunt îngrijorate în aceste zile și se întreabă ce se întâmpla cu plata de alocatii, pensii și indemnizatiil în luna decembrie 2023.

Plata alocațiilor și indemnizațiilor sociale va fi întârziată în unele județe din cauza grevei declanşate de sindicalişti.

Spre exemplu, la Tulcea, Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (AJPIS) şi Casa Judeţeană de Pensii (CJP) Tulcea sunt în grevă, iar plata ajutoarelor sociale este blocată total.

"Începând cu data de 4 decembrie, vor fi închiderile de lună, iar plata beneficiilor sociale va fi blocată.

Primele plăţi sunt indemnizaţiile de creştere a copiilor şi cele de stat", a declarat reprezentanta Sindicatului salariaţilor din instituţiile Ministerului Muncii de la nivelul AJPIS, Camelia Trifanov.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Și în alte județe oamenii se întreabă ce se întâmplă cu plățile alocațiilor și indemnizațiilor pentru copii, mai ales că așteaptă banii pentru pregătirile de sărbători.  

Și angajatii Casei de Pensii Timis au intrat în greva generală pe termen nedeterminat luni dimineata.

Plata alocații indemnizații sociale

Plata alocațiilor și indemnizațiilor sociale, în pericol în decembrie 2023

[Sursa foto: Opinia Timisoarei]

Plata alocaților sociale, în stand-by. "Nu se vor plăti pensiile, indemnizațiile de șomaj și prestațiile sociale pe perioada grevei"

Instituțiile din Cluj-Napoca aflate în subordinea Ministerului Muncii – Casa Județeană de Pensii, Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă (AJOFM) și Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială (AJPIS) au declanșat greva generală pe termen nelimitat, astfel că nu vor fi asigurate serviciile către populație.

Potrivit anunțului făcut de Sindicat, pe perioada grevei, nu se vor plăti pensiile, indemnizațiile de șomaj și prestațiile sociale, în niciuna dintre stucturile din țară, inclusiv la Cluj.

Citește și: VIDEO- Grevă generală la Ministerul Muncii. Care sunt nemulțumirile angajaților?

"Ne cerem scuze de la beneficiarii nostri si le intelegem nemultumirile privind faptul ca nu se va face plata pensiilor, indemizatiilor de somaj sau prestatiilor sociale, dar pentru ca guvernantii au tratat problemele noastre cu superficialitate, ii rugam sa ne fie alaturi si sa inteleaga ca si noi avem familii si nu mai putem lucra in conditiile de fata", au arătat sindicaliștii din Ministerul Muncii.

Când se face plata indemnizațiilor sociale în decembrie 2023? 

Potrivit angajaților intrați în grevă, neplata indemnizațiilor sociale îi va afecta pe mulți români care trăiesc doar din aceste venituri, dar "cuțitul le-a ajuns la os":

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, despre boala cumplită cu care mama lui s-a confruntat. Ce spune antrenorul despre starea ei de sănătate? „Întotdeauna există riscul să reapară.”- kfetele.ro

Citeste si: Suma colosală încasată de România la EURO 2024. Care sunt echipele de club din România care vor primi bani de la UEFA- radioimpuls.ro

"Nu am recurs până acum la solutii extreme (greva) pana acum, tocmai pentru ca ne-am gandit la impactul asupra semenilor nostri care (multi dintre ei) traiesc doar din aceste venituri, dar ne-a ajuns cutitul la os: de luni de zile muncim peste program fara plata orelor suplimentare, cu aplicatii care mereu se blocheaza si fara salarii decente (avem aceleasi salarii din 2018)”, spun salariații nemulțumiți.

În situația în care se nu va găsi o soluție, pensionarii riscă să nu își încaseze pensiile de sărbători. Nu doar ei sunt singurii cetățeni afectați. 

plata pensii alocatii decembrie 2023

Plati sociale decembrie 2023. Pensionarii riscă să nu își încaseze pensiile de sărbători

[Sursa foto: Facebook]

Pensiile se vor plăti la timp, asigură oficialii Casei Naționale de pensii

Se pare că pensionarii își vor primi pensiile la timp în luna decembrie, cu toate că angajații Caselor teritoriale de pensii își continuă greva.

Surse din interiorul Casei de pensii au declarat, pentru Newsweek România, că „nu se pune problema ca pensionarii să nu își primească banii la timp”.

„Casele de Pensii au făcut deja primele viramente și nu cred ca va fi nicio problemă cu partea a doua a viramentelor. Oamenii își vor primi banii la timp în luna decembrie chiar dacă ne aflăm în grevă”, au declarat reprezentanții Casei de Pensii, care au decis să își păstreze anonimatul.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si