Close sidebar
Close sidebar

Pensii iulie 2023. Pe ce dată vor primi pensionarii români bani în luna iulie?

Pensii iulie 2023. Data la care intră pensiile românilor în această lună diferă în funcţie de modul în care a aceștia au ales să o încaseze.

Laura Macovei,

Pensii iulie 2023. Pe ce dată vor primi pensionarii români bani în luna iulie?

[Sursa foto: PixaBay]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Pensii iulie 2023.  Sezonul acesta, aproximativ 120.000 de persoane vârstnice se vor bucura de beneficii, primind şi un ajutor de la stat. 

Este vorba de bilete pentru tratamente balnear. Biletele de tratament pentru pensionari sunt în serii de 16 zile, din care 12 zile sunt dedicate curei de însănătoșire sau ameliorare medicală.

O mică parte din bilete se acordă gratuit, iar majoritatea pensionarilor nu le plătesc la preţ întreg, ci beneficiază de un ajutor de la stat, astfel că mai au de achitat 50% din valoarea tichetului.

Pe ce dată vor primi pensionarii români bani în luna iulie?

Pensii iulie 2023. Pe ce dată vor primi pensionarii români bani în luna iulie?

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Cu toate acestea, data la care românii primesc pensia în luna iulie diferă în funcție de modul în care au ales să le fie virată pensia: pe cont sau prin poștaș.

Pensia prin poștă

În această lună, poștașul va livra pensiile beneficiarilor în perioada 1-15 iulie. Astfel, livrarea fizică a pensiilor românilor începe luni, 3 iulie.

Citește și: Președintele SRI demisionează. Eduard Hellvig: "Nu există niciun raţionament să continui să ocup această funcţie"

Pensia pe card

În fiecare lună, pensiile se achită pe card „ în data de 12 a fiecărei luni, dar nu mai târziu de data de 13 a fiecărei luni ”, potrivit Casei de Pensii.

De asemenea, în ceea ce privește pensionarii care au ales plata pensiei în cont curent sau pe card, aceștia trebuie să știe că pensia va intra pe card în jurul datei de 12.

Citește și: Dosarul cu șină devine istorie, iar instituțiile nu mai pot cere copii ale actelor. Noua schimbare majoră în birocrație

Astfel, pensiile vor fi virate pe cardurile pensionarilor în data de 12 iulie, dar nu mai târziu de 13 iulie.

 
Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI