Veste foarte bună pentru pensionarii din România! Noua lege a pensiilor și recalculările le vor aduce mai mulți bani vârstnicilor din țara noastră. Casa Națională de Pensii și Ministerul Muncii spun că unii bătrâni vor avea venituri lunare majorate chiar și cu 90%.

Cadrul legal intrat în vigoare la 1 ianuarie și noua formulă de calcul a pensiilor au noi componente, precum punctele contributive, punctele de stabilitate, și punctele asimilate/necontributive, și un nou indice introdus, și anume VPR (Valoarea punctului de pensie de referință), stabilit prin lege la 81 de lei.

pensii majorate, casa nationala de pesnii, penionari romani

Șeful Casei Naționale de Pensii a făcut anunțul pentru pensionari. 

[Sursa foto: Unsplash]

Pensii aproape duble pentru unii români 

În acest context, conducerea Casei Naționale de Pensii vorbește despre pensii aproape duble pentru o parte dintre români. Cei care vor beneficia de aceste majorări sunt oamenii care pot face dovada că au o contribuție de peste 25 de ani la sistem. Astfel li se va recalcula pensia și vor beneficia de o majorare de până la 90%. 

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Pentru fiecare an ca fiind lucrat peste perioada de stagiu minim de cotizare, stabilit la 25 de ani, se primesc următoarele: 0,50 puncte/an pentru fiecare an între al 26-lea și al 30-lea inclusiv; 0,75 puncte/an pentru fiecare an între

al 31-lea și al 35-lea inclusiv și 1 punct/an pentru fiecare an din intervalul de la al 36-lea înainte.

„Mai mult de trei milioane de oameni vor fi (cu majorări – n.r.), pentru că practic, punctele de stabilitate vor aduce acel plus față de ceea ce se întâmplă în momentul de față. Este un plus pe care noi îl acordăm pensionarilor care au un stagiu de cotizare contributiv mai mare de 25 de ani.

Vor fi mulți pensionari care în momentul de față sunt în zona indemnizației social şi care vor ieși din această zonă.

Acolo unde avem un stagiu de cotizare foarte mare, de peste 40 de ani, creșterile vor fi substanțiale, chiar și de peste 80%-90%”, a anunţat şeful Casei Naţionale de Pensii, Daniel Baciu, într-un interviu pentru Antena 3 CNN.

Citește și: Ce români beneficiază de sprijinul financiar pentru compensarea preţului la energie? "Sunt considerate vulnerabile"

pensii majorate, casa nationala de pesnii, penionari romani

Majorările se vor întâmpla doar în anumite condiții. 

[Sursa foto: Freepik]


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si