Pensii 2024. Vești bune pentru pensionari. Punctul de pensie se modifică de la 1 ianuarie 2024, după indexarea tuturor pensiilor cu 13,8% (rata inflației din anul anterior) până  la valoarea de 2.032 lei.

Românii vor primi noile cupoane cu pensia majorată din ianuarie 2024. 

Citește și: Ce pensii vor fi majorate cu 70% de anul viitor. Șeful Casei de Pensii a prezentat calculul complet

Pensii 2024.  Ministrul Finanțelor Publice, Marcel Boloș, a prezentat recent în Parlament situația bugetului pe 2024, precizând că sunt bani pentru creșterile de pensii asumate de Guvern. 

"Banii pentru ceea ce înseamnă atât ajustarea, cât şi recalcularea pensiilor au fost cuprinşi în proiectul de buget pentru anul 2024", a dat asigurări ministrul de Finanțe.

Șeful Casei de Pensii: Începe tipărirea cupoanelor cu pensiile majorate

Șeful Casei Naționale de Pensii a declarat azi că începe tipărirea noilor cupoane care conțin majorările de 13,8%.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

”Valoarea punctului de pensie va crește de la 1785 de lei la 2032 de lei.

De această majorare vor beneficia toți pensionarii sistemului public de pensii”, a spus Daniel Baciu la Antena 3.  

Alte cupoane de pensii, tipărite în septembrie 2024

Noua lege a pensiilor conține  o formulă de calcul  bazată pe  numărul de puncte realizat de fiecare beneficiar,  potrivit principiului contributivității.

Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a declarat recent că taloanele de pensii vor conține, din septembrie 2024, punctele de contributivitate și de stabilitate, conform legii.

 

"În septembrie vine talonul cu pensia mărită. Pe fiecare talon vom avea punctele de contributivitate, de stabilitate și pentru perioadele asimilate. Fiecare român, fie că discutăm despre pensiile pe care le primesc pe card sau de la poștaș, fie că sunt taloane roșii, fie că sunt taloane mov, vor avea noile taloane iar în baza acestora vor vedea românii că vor avea, în cea mai mare parte, pensii mai bune", a explicat ministrul Muncii.

Noua lege propune o formulă de calcul extrem de simplă. Ca să afli ce pensie urmează să primești din septembrie 2024, trebuie să înmulțești  numărul total de puncte  din Decizia ta de pensionare cu  Valoarea punctului de referință  (stabilit la 81 de lei pentru 2024).

Altfel spus,  Valoarea Pensiei= VPR înmulțit cu numărul total de puncte al fiecărui pensionar  (puncte stabilite pe bază de contributivitate, puncte necontributive și puncte-bonus, în funcție de anii munciți peste stagiul de 25 de ani etc).

Fiecare pensionar are acasă o Decizie de pensie în care îi este precizat  numărul total de puncte. 

Citeste si: Cât de mult îl iubește Corina Caciuc pe Laurențiu Reghecampf: “Nu cred că există un bărbat care să nu fie gelos.”- kfetele.ro

Citeste si: Nikita, marea absentă de la Neversea. Motivul pentru care n-a mai ajuns să cânte cu Maluma- radioimpuls.ro

Noua formulă de calcul va fi stabilită prin  înmulțirea  acelui  număr total de puncte  care îi revine fiecărui pensionar cu valoarea Punctului de referință- cel mai probabil 81 de lei, la nivelul lunii septembrie 2024. 

Fiecare pensionar își poate afla  numărul total de puncte în Decizia de pensionare, în josul paginii.

"Fiecare pensionar își poate determina pensia prin acest procedeu simplu. Înmulțim numărul total de puncte cu 81 și vom știi care va fi pensia noastră în luna septembrie 2024",  spune Doina Pârcălabu, fost preşedinte al Casei Naţionale de pensii şi secretar de stat al Ministerului Familiei.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si