Pensiile vor fi recalculate în 2024, potrivit noii legi a pensiilor, iar aproximativ 3 milioane de seniori din România vor avea pensii mai mari, potrivit Guvernului.

Citește și: Vești triste pentru o categorie de români! Aceste pensii ar putea fi impozitate din 2024

Pensii recalculate în 2024. Ca să primească pensii majorate, pensionarii trebuie să obțină adeverințe pentru vechime și sporuri, iar acestea costă!

Și nu costă deloc puțin, după cum a declarat Georgeta Zarvescu, șefa Asociației de pensionari din județul Olt.

"Am rămas surprinsă de cât li se cere pensionarilor de către cei care sunt autorizați să păstreze arhivele. Este incredibil ce prețuri sunt. Pentru a înregistra o cerere un deținător de arhivă cere 101 lei unui pensionar. Pentru fiecare an de sporuri se cer prețuri între 63 de lei și 100 de lei. O singură pagină de xerox costă 5 lei!", spune reprezentanta pensionarilor.

Potrivit acesteia, există un ordin dat de președintele Casei naționale de pensii care conține prețuri maximale, iar deținătorii privați de arhive cer aceste prețuri mari.

Ca să primești pensia mai mare, plătești 2.000 de lei pe o adeverință!

După intrarea în vigoare a noii legi a pensiilor, oamenii încearcă să își obțină adeverințe pentru sporurile nepermanente, pentru acordul global sau grupele de muncă.

Iar costurile sunt foarte mari.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

"Unui pensionar din Brăila i s-au cerut 2.000

de lei ca să i se elibereze o adeverință", a spus Georgeta Zarvescu la B1TV.

"Este incredibil ce se întâmplă cu acești deținători de arhive, să se corecteze această situație, pensionarii trebuie să plătească o sumă modică", a insistat șefa Asociației de pensionari din județul Olt.  

pensii 2024 recalculare

Pensii recalculate în 2024. După promulgarea legii pensiilor, oamenilor li se cer bani suplimentari la arhive!
 

"Casa de pensii trebuie să modifice prețurile de la arhive sau să deconteze aceste costuri"

După promulgarea noi legi a pensiilor 2024, pensionarilor li se cer bani suplimentari la arhive.

"Sunt arhivele predate la agenți privați și nu pot să-i obligi să-ți dea adeverințe fără să plătești. Dar Casa națională de pensii trebuia să prindă în buget sumele respective. Casa trebuie să-i ajute pe pensionari, nu să stabilească un tarif din birou", a declarat fostul ministru de Finanțe, Gheorghe Ialomițeanu.

Potrivit acestuia, nu se știe dacă adeverințele sunt bune, la grupele de muncă au fost cazuri în care pensionarii au primit adeverinșe și casele teritoriale au spus că nu sunt bune, că nu respectă modelul din lege.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, despre boala cumplită cu care mama lui s-a confruntat. Ce spune antrenorul despre starea ei de sănătate? „Întotdeauna există riscul să reapară.”- kfetele.ro

Citeste si: Suma colosală încasată de România la EURO 2024. Care sunt echipele de club din România care vor primi bani de la UEFA- radioimpuls.ro

"Casa de pensiii trebuie să gestion aceste probleme, ar fi o dovadă de bunăcredință și de responsabilitate", a explicat fostul ministru de Finanțe.

Citește și: Ministrul Muncii, veste neașteptată despre pensia minimă. "Vor putea primi 1.900 lei în 2024"

Odată cu adoptarea noii legi a pensiilor, veniturile pensionarilor urmează să fie recalculate din septembrie 2024.

Peste 3 milioane de pensionari vor primi pensii mai mari Noua lege a pensiilor intră în vigoare de la 1 ianuarie, când toți pensionarii vor beneficia de o indexare de 13,8%.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si