Premierul Ludovic Orban afirmat, sâmbătă, că Guvernul va purta negocieri în Parlament, astfel încât amendamentele la rectificarea bugetară care prevăd majorarea cu 40% a pensiilor şi creşterea salariilor profesorilor să fie retrimise la Comisie. Premierul a afirmat că aceste amendamente ar declanşa „falimentul României”.

Citeste si: Ce simtome are bruceloza, noua epidemie izbucnită în China. Bacteria a scăpat dintr-un laborator

Premierul Ludovic Orban a fost întrebat, sâmbătă seară, la Botoşani, dacă va sesiza CCR în legătură cu rectificarea bugetară.

„Întâi ne vom bate în Parlament. Ne vom bate în Parlament. PSD a profitat de faptul că în Comisia de buget- finanţe deţine majoritate simplă. Readuc aminte că nicio altă formaţiune politică nu a participat la şedinţa Comisiei reunite de buget- finanţe la care s-a produs monstruozitatea provocată de PSD”, a spus Orban, potrivit Adevarul.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Febra albă la copii. Ce greșeală gravă trebuie să eviți

Negocieri în Parlament pe creșterile de pensii

Premierul a anunţat că vor exista negocieri cu celelalte partide, asrfel încât PSD să fie în minoritate şi să poată retrimite proiectul la comisia de buget-finanţe.

 

„În plen vom negocia cu toate formaţiunile politice pentru a le cere sprijinul, astfel încât să refacem raportul, să retrimitem în comisei acest raport al Comisiei de buget- finanţe care declanşează falimentul României.

Sunt convins că, aşa cum au fost alături – nu de noi, de Partidul Naţional Liberal, alături de ceea ce înseamnă raţionalitate, ceea ce înseamnă corectitudine, la fel o să ne putem bizui în plen pe o atitudine raţională", a mai declarat Orban.

Citeste si: Premierul Orban, clarificări despre închiderea școlilor. Cursurile NU vor fi suspendate

Punctul de pensie era planificat să fie crescut, de la 1 septembrie la 1.442 lei, însă amendamentul PSD prevede că valoarea punctului de pensie va fi menţinută, cum e în prezent prevăzut de lege, la 1.775 lei.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si