Close sidebar
Close sidebar

Pensiile au fost majorate! Câți bani veți primi în plus

Pensionarii au primit o veste bună de la guvernanți, care au mărit punctul de pensie de la începutul acestei luni.

Petru Luca,


DISTRIBUIE
acest articol

Pensionarii au primit o veste bună de la guvernanți, care au mărit punctul de pensie de la începutul acestei luni. Începutul calendaristic al toamnei a venit cu o veste mult așteptată de  cei aproape 5 milioane de pensionari, dar și pentru însoțitorii persoanelor cu invaliditate: de ieri pensiile se majorează prin creșterea cu 14% a punctului de pensie.

Citeste si: Ce salariu și ce privilegii are Renate Weber ca Avocat al Poporului

Experții Consiliului Fiscal atrag atenția că efortul financiar va fi de peste 13 miliarde de lei până la finalul lui 2021, în condițiile în care economia țării este puternic afectată de pandemie. Punctul de pensie a fost până astăzi 1.265 de lei. Prin majorarea de 14% creşte cu 177 de lei şi ajunge la 1.442 lei. Astfel pensiile cresc în medie, cu 200 de lei. Pensia minimă creşte însă cu doar 96 de lei, de la 704 la 800 lei.

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Postaşii au început deja să distribuie pensiile mărite încă de ieri dimineaţă. Tot de atunci sunt virate şi în conturile celor care au preferat să le primească aşa. Banii trimişi prin Poştă vor ajunge la oameni în două tranșe. Cea de-a doua începe pe 10 septembrie. Tot de marți vor fi majorate şi alte beneficii. Ce spune Daniel Baciu, preşedinte Casa Națională de Pensii: “Este vorba de alţi parametri, care generează alte măriri.

Indemnizaţia de însoţitor, care se alocă persoanelor care au pensii de invaliditate gradul 1, care este procent din valoarea punctului de pensie, respectiv 80% din acest punct de pensie, care majorându-se, creşte şi aceasta indemnizaţie de însoţitor”, citat de protv.ro. 

Specialiştii Consiliului Fiscal recomandă multă prudenţă, în cel mai recent raport al instituţiei. În document vorbesc de un efort financiar de peste 3,6 miliarde de lei, de la bugetul de stat, pentru acest an, şi de aproape 11 miliarde de lei, în anul următor, pe fondul majoraţii punctului de pensie.

În prezent, aproape 5 milioane de români beneficiază de această indexare, însă bugetul este obligat să suporte şi cheltuielile neprevăzute, generate de pandemie.

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI