Premierul Marcel Ciolacu a făcut declarații sâmbătă, 28 octombrie despre situația pensiilor din România. Noua lege a pensiilor va intra în vigoare de la 1 ianuarie, afirmă în premieră șeful Guvernului.

Pensiile mai mici, o prioritate în acest moment pentru Guvernul Ciolacu

Încrezător, acesta a spus că la 1 ianuarie, pensiile toate se măresc cu 13,8%.

„Haideți să lămurim un pic lucrurile.

România are legi. La anul, conform legii, vom avea o indexare de 13,8%. Este indicele de inflație pe anul trecut. Știți foarte bine că data trecută, când era prim-ministru domnul Nicolae Ciucă, pentru că inflația în anul curent era mult mai mare, am hotărât să aplicăm același lucru. Prin două componente one off (sume acordare o singură dată pensionarilor cu pensii mici, n.r.)- astfel am putut constituțional să mărim pensiile mai mici. De la această bază am plecat”, a spus Marcel Ciolacu.

Premierul Marcel Ciolacu a făcut declarații sâmbătă, 28 octombrie despre situația pensiilor din România.

Premierul Marcel Ciolacu a făcut declarații sâmbătă, 28 octombrie despre situația pensiilor din România.

[Sursa foto: Pixabay]

Citește și: Alocațiile pentru copii se majorează din ianuarie 2024. Câți bani vor primi copiii de la stat, potrivit legii

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

De asemenea, Marcel Ciolacu a mai declarat faptul că speră ca până la sfârșitul lunii noiembrie legea pensiilor să treacă cu brio prin parlament.

”În viitoarea lege se regăsește din nou acest fapt că trebuie cu indicele de inflația anual intervenit pe pensii. Eu cred că până la sfârșitul lunii noiembrie vom trece noua lege a pensiilor prin parlament. Pe urmă, ea va urma să fie pusă în aplicare de la 1 ianuarie.

În ea sunt prevăzute închiderea anumitor inechități. La 1 ianuarie, pensiile toate se măresc cu 13,8%”, a declarat Ciolacu.

Pensionarii își vor primi pensiile la timp de sărbători

Totodată, șeful Casei de Pensii, Daniel Baciu i-a asigura pe vârstnici că există bani, iar pensiile vor fi livrate la timp, lunar. El a mai declarat pentru Antena 3 CNN că zvonurile legate de problemele cu banii nu sunt adevărate, iar Casa de Pensii va reuși să facă plățile exact ca și până acum.

"Fac o precizare foarte importantă. Aceea că avem banii de pensii. Am auzit zvonuri în piață că avem probleme cu banii, ceea ce nu este deloc adevărat. Poate unele ministere au, dar nu și Casa Națională de Pensii Publice. Lumea trebuie să știe că există bani și că vor primi pensiile la timp înainte de sărbători, așa cum le-au primit și înainte de Paști, de Revelion, de Sfântul Dumitru sau mai știu eu când. Nu se pune problema să ajungem în imposibilitatea de a le mai plăti”, a spus pentru sursa citată Daniel Baciu.

Totodată, șeful Casei de Pensii, Daniel Baciu i-a asigura pe vârstnici că există bani, iar pensiile vor fi livrate la timp, lunar.

Totodată, șeful Casei de Pensii, Daniel Baciu i-a asigura pe vârstnici că există bani, iar pensiile vor fi livrate la timp, lunar.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citește și: Cum poți obține venitul minim de incluziune, care înlocuiește ajutoarele sociale din 2024

Acesta a mai spus și că banii vor intra înainte de Crăciun, deoarece viramentele către Poșta Română și alte bănci încep din data 20 noiembrie.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si