Close sidebar
Close sidebar

Pensiile cresc de la 1 ianuarie cu 13,8%. Anunțul important dat de Marcel Ciolacu: ”Până la sfârșitul lunii noiembrie vom trece noua lege a pensiilor prin Parlament”

Premierul Marcel Ciolacu a făcut declarații despre soarta pensiilor din România. Acesta spune că de la 1 ianuarie 2024 toate pensiile din România vor crește cu rata inflației de anul trecut, adică 13,8%.

Stefania Pavel,

Premierul Marcel Ciolacu a făcut declarații despre soarta pensiilor din România. Acesta spune că de la 1 ianuarie 2024 toate pensiile din România vor crește cu rata inflației din 2023, adică 13,8%.

[Sursa foto: Colaj Marcel Ciolacu - Facebook & Pixabay]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Premierul Marcel Ciolacu a făcut declarații sâmbătă, 28 octombrie despre situația pensiilor din România. Noua lege a pensiilor va intra în vigoare de la 1 ianuarie, afirmă în premieră șeful Guvernului.

Pensiile mai mici, o prioritate în acest moment pentru Guvernul Ciolacu

Încrezător, acesta a spus că la 1 ianuarie, pensiile toate se măresc cu 13,8%.

„Haideți să lămurim un pic lucrurile. România are legi. La anul, conform legii, vom avea o indexare de 13,8%. Este indicele de inflație pe anul trecut. Știți foarte bine că data trecută, când era prim-ministru domnul Nicolae Ciucă, pentru că inflația în anul curent era mult mai mare, am hotărât să aplicăm același lucru.

Prin două componente one off (sume acordare o singură dată pensionarilor cu pensii mici, n.r.)- astfel am putut constituțional să mărim pensiile mai mici. De la această bază am plecat”, a spus Marcel Ciolacu.

Premierul Marcel Ciolacu a făcut declarații sâmbătă, 28 octombrie despre situația pensiilor din România.

[Sursa foto: Pixabay]

Citește și: Alocațiile pentru copii se majorează din ianuarie 2024. Câți bani vor primi copiii de la stat, potrivit legii

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

De asemenea, Marcel Ciolacu a mai declarat faptul că speră ca până la sfârșitul lunii noiembrie legea pensiilor să treacă cu brio prin parlament.

”În viitoarea lege se regăsește din nou acest fapt că trebuie cu indicele de inflația anual intervenit pe pensii. Eu cred că până la sfârșitul lunii noiembrie vom trece noua lege a pensiilor prin parlament. Pe urmă, ea va urma să fie pusă în aplicare de la 1 ianuarie.

În ea sunt prevăzute închiderea anumitor inechități. La 1 ianuarie, pensiile toate se măresc cu 13,8%”, a declarat Ciolacu.

Pensionarii își vor primi pensiile la timp de sărbători

Totodată, șeful Casei de Pensii, Daniel Baciu i-a asigura pe vârstnici că există bani, iar pensiile vor fi livrate la timp, lunar. El a mai declarat pentru Antena 3 CNN că zvonurile legate de problemele cu banii nu sunt adevărate, iar Casa de Pensii va reuși să facă plățile exact ca și până acum.

"Fac o precizare foarte importantă. Aceea că avem banii de pensii. Am auzit zvonuri în piață că avem probleme cu banii, ceea ce nu este deloc adevărat. Poate unele ministere au, dar nu și Casa Națională de Pensii Publice. Lumea trebuie să știe că există bani și că vor primi pensiile la timp înainte de sărbători, așa cum le-au primit și înainte de Paști, de Revelion, de Sfântul Dumitru sau mai știu eu când. Nu se pune problema să ajungem în imposibilitatea de a le mai plăti”, a spus pentru sursa citată Daniel Baciu.

Totodată, șeful Casei de Pensii, Daniel Baciu i-a asigura pe vârstnici că există bani, iar pensiile vor fi livrate la timp, lunar.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citește și: Cum poți obține venitul minim de incluziune, care înlocuiește ajutoarele sociale din 2024

Acesta a mai spus și că banii vor intra înainte de Crăciun, deoarece viramentele către Poșta Română și alte bănci încep din data 20 noiembrie.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI