UPDATE. După ședința social-democraților de sâmbătă dimineața, de la Parlamentul României, prim-ministrul Marcel Ciolacu a venit cu precizări suplimentare legate de majorările de pensii.

Premierul a afirmat, că este nevoie de o nouă a lege a pensiilor și că aceasta va intra în vigoare de la 1 ianuarie 2024.

Citește și: Zeci de kilograme de droguri tip Cristal, identificate de polițiștii din Brăila. Unde au ascuns trei bărbați marfa de aproximativ 600.000 de euro

"Considerăm că este nevoie de o nouă lege a pensiilor şi a devenit o prioritate legislativă pentru grupurile reunite ale PSD şi pentru Ministerul Muncii din acest moment. Mi-aş dori o nouă lege a pensiilor care să intre în vigoare cu data de 1 ianuarie. Şi cei de la Comisie (Comisia Europeană- n.r.) şi noi ştim că sunt foarte multe inechităţi în vechea lege a pensiilor. În continuare avem pensii de 1.500 de lei, dar şi pensii de 30-40.000 de lei. Trebuie să intervenim, avem această obligaţie ca şi stat, ca să închidem cât mai mult din acest decalaj major", a declarat Ciolacu la finalul reuniunii Consiliului Politic Naţional al PSD.

Premierul a menţionat că s-a discutat despre pachetul care va fi cuprins într-o singură lege- legea de asumare a răspunderii în Parlament atât pe combaterea evaziunii, cât şi referitor la reformele din administraţia locală şi măsurile de încadrare într-un deficit mai mic decât anul trecut şi cu o perspectivă de a închide in 2025 un

deficit de 3%. 

Știrea inițială. Premierul Marcel Ciolacu a declarat, vineri, că este posibil ca Guvernul să vină până la sfârşitul anului cu o lege a pensiilor, menţionând că "pensiile mici vor creşte cu certitudine".

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citește și: Marcel Ciolacu, vizită la Bruxelles. Acesta s-a întâlnit cu președintele Consiliului European, Charles Michel. ,,Mi-a reconfirmat, astăzi, susținerea sa totală pentru aderarea României la spațiul Schengen''

După discuțiile cu Comisia Europeană, premierul a precizat că se va încerca eliminarea inechităților din sistemul public de pensii de la noi.  

Premierul Marcel Ciolacu anunță majorări de pensii

"Este foarte posibil să venim cu o lege a pensiilor până la sfârşitul anului.(...) În primul rând, solicitarea Comisiei (Europene) este de a închide cât mai mult din inechităţile din interiorul Legii pensiilor. Niciodată Comisia nu ne-a cerut să mărim pensiile celor care au la pensie mai mult decât au avut în activitate", a afirmat Ciolacu, la o conferinţă de presă.

Șeful Guvernului de la București a insistat că "pensiile mici vor creşte cu certitudine".

"Va exista totuşi o abordare diferenţiată, în funcţie de venit. Este normal să se întâmple acest lucru. Nu i se ia nimănui niciun drept. Este normal să ne învăţăm lecţia când s-au tăiat pensiile şi salariile în România, să venim cu altă abordare", a adăugat premierul României. 

Cum reușește Guvernul să acopere găurile de la bugetul de stat

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat din nou, în ședința de Guvern de joi, că este dispus să își pună pe masă mandatul de premier și să își asume răspunderea pe măsurile fiscale.

Guvernul exclude majorarea cotei de TVA, propusă de oficialii Comisiei Europene. Marcel Ciolacu a purtat negocieri intense la Bruxelles cu partenerii europeni.

Marcel Ciolacu și șefa Parlamentului european

[Sursa foto: Facebook / Marcel Ciolacu]

Guvernul de la București este în continuare strâns cu ușa de Comisia Europeană să găsească soluții pentru încadrarea în deficitul bugetar agreat anterior, dar Palatul Victoria speră să fie luate în considerare și cheltuielile României cu susținerea Ucrainei și Republcii Moldova.

Alte miliarde din PNRR intră în bugetul României

Comisia Europeană doreşte să închidă negocierile în ceea ce priveşte PNRR până la sfârşitul lunii octombrie, a afirmat, vineri, la Bruxelles, premierul Marcel Ciolacu, care a menţionat că este normal că România vrea să depună "întreg pachetul"- negocierea PNRR, cererea de plată numărul 3 şi REPower EU.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Ciolacu a afirmat, într-o conferinţă de presă, că, în ceea ce priveşte modificarea PNRR, ţara noastră urmează să depună propunerile după ce va mai avea, săptămâna viitoare, o discuţie în comisia tehnică.

Întrebat dacă România va depune la sfârşitul lui octombrie cererea de plată numărul 3, Ciolacu a spus: "Sunt ferm convins că vom depune mult mai devreme toată această renegociere".

"Mai avem o singură reformă de îndeplinit, pensiile speciale"

"În termenul util (va fi depusă cererea de plată 3- n.r.), odată cu aprobarea renegocierii PNRR. Nu se deblochează cererea de plată, noi la cererea de plată numărul 3 mai avem o singură reformă de îndeplinit, respectiv pensiile speciale. Sunt ferm convins, în maxim o săptămână, se vor termina şi aceste negocieri", a explicat prim-ministrul României. 

România riscă să piardă trei miliarde de euro, bani care reprezintă a treia tranșă din PNRR, dacă legea pensiilor speciale nu va fi adoptată.

Reorganizarea ministerelor, anunțată de Marcel Ciolacu

Fiecare ministru va veni în şedinţa de guvern cu o propunere de reorganizare a ministerelor, a anunţat sâmbătă premierul Marcel Ciolacu, preşedinte al PSD.

El a anunţat că, în cadrul unei şedinţe a conducerii partidului, ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a iniţiat deja un astfel de demers.

"Domnul ministrul Florin Barbu ne-a făcut o prezentare cum are dânsul viziunea în ceea ce priveşte reorganizarea Ministerului Agriculturii. Cu alte cuvinte, după ce o să trecem prin asumare cadrul legal general de reorganizare a administraţiilor locale şi centrale, fiecare ministru va veni în şedinţele de guvern cu o propunere de ordonanţă de reorganizare a ministerelor. Numai aşa putem duce o reformă până la capăt şi acest lucru se va întâmpla din luna octombrie. Nu va exista nicio amânare, şi il felicit pe colegul meu Florin Barbu că deja a venit în faţa colegilor, chiar fără să anunţe, să prezinte viziunea pe care o are. Îi invit şi pe ceilalţi colegi să intrăm în această zonă de reformă administrativă", a declarat Ciolacu la Parlament. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si