Soții Andrei sunt doi pensionari români care își duc bătrânețea între România și Spania. La vârsta de aproape 70 de ani, cei doi pensionari români își petrec vara în România și iarna în Spania. Cei doi susțin că nu au curaj momentan să renunțe definitiv la una dintre țări.

„Spania ne-a dat pensie, după ani de muncă, și nu poți să renunți nici la medici, nici la să nu plătești tu o pastilă, o ceva? Păi e mare lucru asta”, a povestit Roza Andrei, potrivit observatornews.ro.

Citeste si: O româncă a fost sechestrată și torturată de partener în Spania. Ambasada României a intervenit ca să o salveze

Roza și Gheorghe au locuit în Spania mai bine de 22 de ani și au trăit aici o viaţă cu de toate, bune și rele. Erau deja de-ai locului când România a aderat la Uniunea Europeană. 

„Am fost femeie de serviciu și la cel mai mare designer din Castellon, Paco Rocca. Foarte bine, foarte bine”, a mai mărturisit Roza. Cei doi pensionari au trăit visul spaniol, care s-a năruit odată cu venirea crizei.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citeste si: Caz șocant! Un bărbat și-a vândut traficanților de carne vie fiica și soția pentru a scăpa de datorii

În urmă cu exact 11 ani, cuplul de români își duceau viața cu greu, la Castellon. „Mi-am găsit la un restaurant unde spăl vase. Îmi pare foarte rău, dar nu mi-e rușine să spun, spăl vase că nu am ce să fac.

Foarte greu”.

Din maestru bucătar cu 20 de ani vechime, cum era în România, Gheorghe Andrei îngrijea atunci caii unei herghelii de lângă Castellon. „Aici dacă ai lucrat o zi, ai luat banii și poți să trăiești o săptămână și mai mult. În România muncești o săptămână ca să mănânci cu familia o zi”.

Ce s-ar întâmpla dacă cei doi români s-ar întoarce în România

Acum, cei doi români sunt de părere că a meritat sacrificiul. Soții Andrei încasează pensia minimă din Spania, pe care statul le-o oferă garantat chiar dacă nu au cotizat suficient. 750 de euro fiecare. 

„22 de ani am și în România și acolo am 6 ani cu carte de muncă. În România am 10 milioane”, a mărturisit Roza. 

„În România, am 38 de ani și 10 luni și echivalentul în euro am 360 de euro ca pensie. Eu normal nu ar trebui să iau mai mult de 114 euro pentru ce am cotizat în Spania, dar se socotește că sunt bani de vacanță pentru că stau în Spania”, a ținut să precizeze Gheorghe.

Citeste si: O tânără mama este acuzată că ar fi răpit fetițele de lângă tată. Bărbatul nu și-a mai văzut fiicele din anul 2015

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, despre boala cumplită cu care mama lui s-a confruntat. Ce spune antrenorul despre starea ei de sănătate? „Întotdeauna există riscul să reapară.”- kfetele.ro

Citeste si: Suma colosală încasată de România la EURO 2024. Care sunt echipele de club din România care vor primi bani de la UEFA- radioimpuls.ro

Chiar dacă ar alege să se întoarcă definitiv în România, soții Andrei ar pierde banii de vacanță, așa cum le spun spaniolii. Adică, aproape jumătate din pensia pe care o au acum. Nu de bani le-ar părea celor doi români cel mai rău. Ci de bucuria vieții pe care au învățat-o abia departe de casă.

„Acolo sunt cluburi de pensionari. Spaniolii te integrezi foarte repede cu ei”, a povestit Roza. „E diferență uriașă. Acolo are grijă, 25 de euro excursie de 2-3 zile, te duce cu autocarul, te cazează, îți dă mâncare, 25-45 de euro de persoană”, a adăugat Gheorghe.

Citeste si: VIDEO| Milionarul german Rainer Schaller s-a prăbușit cu avionul în Costa Rica, împreună cu toată familia


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si