Guvernanții au în plan o nouă recalculare a pensiilor, care ar urma să le aducă mai mulți bani vârstnicilor. Prima recalculare ar urma să fie finalizată cel târziu la data de 1 septembrie.

Ulterior ar urma să înceapă cea de-a doua tură de recalculări. De această etapă ar urma să beneficieze în special bătrânii care au primit prime, sporuri sau diverse bonusuri care până în acest moment nu erau luate în calcul.

Citește și: Ce moștenire a primit o badantă de la un pensionar de 94 de ani. Când s-a citit testamentul, toată lumea a crezut că e o greșeală

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Urlete de durere la înmormântarea lui Cristian, tânărul luat de viitură în Italia! Imagini copleșitoare- wowbiz.ro

recalculare pensii, batrani, bani romania

Ce schimbări aduce a doua recalculare pentru pensionarii români

A doua recalculare a pensiilor ar putea fi posibilă doar în cazul acelor pensionari care adaugă la dosarele de pensii și adeverințele care să ateste faptul că au încasat venituri suplimentare față de salariu. E important de precizat că aceste dosare pot fi depuse doar până la data de 1 septembrie.

În cadrul acestei proceduri de recalculare vor fi luate în calcul doar sporurile încasate înainte de data de 1 aprilie 2001, care nu au fost evidențiate în carnetul de muncă. Prin urmare, veniturile acestor pensionari ar urma să fie recalculate în funcție de bonusurile pe care le încasau și care nu erau luate în calcul până în acest moment la valoarea totală a pensiilor. În urma acestei recalculări, pensionarii ar urma să primească venituri mai mari începând din anul 2025.

„Există și o noutate în noua lege a pensiilor, faptul că acele venituri brute care includ și sporurile cu caracter nepermanent, și aici mă refer la al 13-lea salariu, la acordul global, la diferite prime și sporuri pe care le-au primit sporadic în activitate și nu au avut acel caracter permanent, lună de lună. Aceste sporuri nu sunt în prezent luate în calcul, pentru că nu au această frecvență de caracter permanent, și noi intenționăm ca de la 1 septembrie să le luăm în calcul la calculul pensiilor, cu condiția ca asupra acestor sporuri să se fi datorat și să se fi achitat contribuții de asigurări sociale”, a declarat șeful CNPP.

Citește și: A început facultatea înainte de Al Doilea Război Mondial și a absolvit în 2024! „Doamne, am așteptat mult timp pentru asta”. Virginia dovedește că totul este posibil

recalculare pensii, batrani, bani romania


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si