Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a declarat zilele trecute că deciziile cu pensiile recalculate vor ajunge la seniori din primăvara anului 2024. 

Citește și: VIDEO- O nouă taxă ar putea slăbi portofelele românilor! Oamenii care se încălzesc la sobe ar putea fi cei mai afectați

"Din mai până la jumătatea lui august, românii vor începe să primească deciziile cu pensiile recalculate.

Iar în septembrie va fi prima lună în care românii vor primi pensiile recalculate", a spus ministrul Muncii.

Ce a cerut FMI în privința pensiilor recalculate

Echipa de experți FMI sosită la București a recomandat ca, urmare a recalculării pensiilor, banii să fie furnizați în mai multe tranșe,

Oficialii din ministerul Muncii au decis, însă, majorările să se acorde lunar, la fiecare pensie.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

"Această creștere a pensiilor prin recalculare este o chestiune care vine în fiecare lună.

Acea diferență va fi plătită practic în fiecare lună, după momentul în care acea recalculare a fost făcută", au explicat oficialii PSD, conform Antena 3. 

Șeful Casei de Pensii: Suntem pe final cu dosarele

Șeful Casei de Pensii a declarat la România TV care este stadiul recalculării pensiilor: ”Pentru o mare parte din pensionari pensiile cresc”, spune Daniel Baciu.

”Suntem pe final, ne-am fi dorit sa fie finalizat, dar sunt dosare complexe cu multe recalculari si avem 3.. 4 procente si finalizam acest proces de evaluare.

Suntem in grafic, la sfârșit de septembrie să dam pensiile recalculate".

Deciziile de pensii recalculate vor veni din luna mai 2024

Deciziile de pensii recalculate vor veni din luna mai 2024

"Este cel mai greu proces. Odata ce avem finalizat acest proces dee reevaluare avem si normele metodologice foarte importante de aplicare a legii. Deja am purtat discutii cu firma care realizează softul informatic privind calculul pe noua formula si suntem in grafic. Nu avem intarzieri, toti suntem capacitati la maximum colegii de la casa nationala de la teritorii de la Ministerul Muncii să reusim in septembrie ca pensionari i sa primeasca noile pensii recalculate conform noii legi a pensiilor", a explicat Daniel Baciu.

Citește și: Recalcularea pensiilor, ultimul anunț după discuțiile cu FMI. "Nu există mai multe tranșe", a explicat premierul Marcel Ciolacu

Potrivit șefului Casei de Pensii, prin recalcularea pensiilor vor fi eliminate mare parte din inecihitati.
”Era nevoie de o reforma care s-a concretizat prin aceasta noua lege a pensiilor si asteptarea este intr-adevar mare. Noi nu trebuie sa dam gres si n-o vom face. În termenul prevazut de lege in septembrie sa isi primeasca pensiile recalulare, iar pentru o mare parte din pensionari pensiile vor creste. Nicio pensie nu va scadea”, a mai spus șeful casei de pensii.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si