O doamnă pe care am găsit-o la Casa de Ajutor Reciproc Oradea are o pensie de puţin peste 1300 de lei. Bătrâna nu are niciun ajutor şi numai ea ştie cât de greu se descurcă de pe o zi pe alta. Şi cum sănătatea i s-a şubrezit în ultimii ani, nici la medic nu are bani să meargă. Aşa că a venit să ceară un împrumut. Nu este pentru prima oară.

Pensionarii abia se descurcă cu banii în România

Numai în judeţul Bihor, în ultimele 3 luni, cererile pentru împrumuturi au crescut cu aproape 35%.

Și în Capitală pensionarii abia își mai duc zilele. Oamenii se uită cu jind la bunătățile din piețe și de multe ori trec mai departe, pentru că nu-și permit de niciunele.

Dacă la noi în țară pensionarii duc o luptă pentru supraviețuire, cei care au ales calea străinătății se bucură de un trai mai mult decât decent.

Citeste si: Klaus Iohannis cere creșterea pensiilor. "Atunci când avem inflație și prețuri în creștere, trebuie să crească și pensiile"

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Lina locuiește lângă Madrid și are o pensie de 700 de euro, adică 3.500 de lei. Povestește că își poate satisface micile bucurii ale vieții, pentru că sistemul spaniol oferă mult ajutor pensionarilor.

Citeste si: Noile carduri pentru alimente ajung la români. Anunțul Guvernului despre data livrării voucherelor sociale

Lina Budui, pensionară Spania: "Am fost plecată o săptămână la mare.

Hotel, mâncare, tot costă 500 de euro vă dau une xemplu, tu plătești doar 200 de euro cam așa. Zilnic mă duc cu prietenele mele la un bar, servim o cafea dacă vrem să mâncăm, mâncăm. Aici ai locuri rezervate unde te poți duce și cu 5 euro mănânci un meniu întreg."

În Spania pensia medie este de 700 de euro

În Spania, pensia minimă este de 700 de euro, iar o pensie medie depășește 1300 de euro.

Și britanicii au făcut un calcul în urma căruia s-a stabilit că, pentru un trai decent, o persoană ar avea nevoie de minimum de 900 de lire sterline lunar, echivalentul a peste 5000 de lei. Iar pentru a-și mai satisface câteva pofte în plus, ar avea nevoie de peste 1700 de lire sterline pe lună, adică peste 10.000 de lei.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citeste si: Ce categorii de pensionari vor primi ajutorul de 700 de lei in luna iulie 2022

La noi, Ministerul Muncii face simulări pentru mai multe variante de majorare a pensiilor. Sunt luate în calcul creșteri ale punctului de pensie cu 5, 8 sau 10%.

La începutul anului, punctul de pensie a fost majorat cu 10%, de la 1.442 de lei la 1.586 de lei, iar pensia minimă a crescut cu 25% şi a ajuns la o mie de lei.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si