Vești noi pentru pensionari! Șeful Casei Naționale de Pensii, Daniel Baciu a anunțat că românii își vor putea calcula singuri pensia, scrie Antena 3 CNN.

Guvernul a aprobat un nou sistem informatic pentru Casa Națională de Pensii. Așadar, peste 5 milioane de pensionari vor putea face recalculările, dar își vor putea gestiona și documentele online.

Recalculare pensii online

Imagine reprezentativă pentru un pensionar.

[Sursa foto: Colaj Facebook & iStock]

Citește și: Angajații din România care câștigă cel mai bine. În ce domeniu românii nu se plâng de salarii. Veniturile lor sunt foarte mari

Cum va ajuta noul sistem informatic?

O altă veste bună este pentru cei care era puși pe drumuri pentru biletele de tratament, mai spune Daniel Baciu, deoarece talonul de pensie va fi și el primit online.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

"Avem încă o certitudine la Casa Națională de Pensii Publice:

În Monitorul Oficial numărul 454 din 16 mai a.c. a fost publicată Hotărârea de Guvern numărul 496 privind aprobarea Notei de fundamentare referitoare la necesitatea și oportunitatea efectuării cheltuielilor aferente proiectului de investiții "Noul Sistem Informatic Integrat al Casei Naționale de Pensii Publice(...) Actualul sistem informatic va fi modernizat din punct de vedere arhitectural, tehnologic și structural, oferind servicii complete și integrate beneficiarilor noștri, pensionarii și asigurații sistemului public de pensii",

a transmis Daniel Baciu, conform sursei menționate mai sus.

Recalculare pensii online

El este Daniel Baciu.

[Sursa foto: Colaj Facebook & iStock]

Citește și: Vești bune! Poștașii vor începe distribuirea deciziilor de pensionare. Marius Budăi, anunțul momentului

Cererile care vor putea fi soluționate de acasă

Investiția este finanțată prin Planul Național de Redresare și Reziliență fiind parte din componenta C8- Reforma fiscală și Reforma pensiilor/ jalonul 240.

De asemenea, Șeful Casei de Pensii a spus că sistemul electronic va soluționa mai multe probleme, cum ar fi cererile privind acordarea unui bilet de tratament, cereri privind acordarea ajutorului de deces, inclusiv dosarul de pensie în format electronic.

”Este un pas important pe care-l facem privind digitalizarea serviciilor pe care le oferim către pensionari și asigurați, eliminând pe cât posibil disconfortul pe care-l avem cu toții când mergem la ghișeu. Suntem pe drumul cel bun, facem pași importanți privind reforma sistemului public de pensii mult-așteptată de către toți românii”, a mai scris Daniel Baciu pe pagina sa de Facebook.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si