Dupa celebra ordonanta 13, aceste declaratii scriu al doilea episod din istorie jucat la ceas de seara in Palatul Victoria.
Nimeni nu se astepta ca Sorin Grindeanu sa-i dea o lovitura crancena propriului sef de partid, Liviu Dragnea. Atacul a venit aproape de miezul noptii, la scurt timp dupa o sedinta furtunoasa, in care s-a transhat la sange soarta cabinetului.
Inca de ieri, premierul spunea ca, desi nimeni nu recunoaste, sefii partidului ar pregati executia lui publica!

Disputa n-ar fi vizat vreun ministru anume si nici pe premier, dupa cum spune Liviu Dragnea... dar, totusi, aproape toti membrii cabinetului au venit la sedinta cu demisiile scrise.

 LIA OLGUTA VASILESCU:
 "Ne-am dat demisia toti ministrii pentru ca nu se mai poate continua asa. Am spus ca nu trebuie sa se tina cineva asa de scaune cand nu este cazul"

Insa, cei de la ALDE au fost primii care au anuntat ca si-au retras ministrii din guvern si ca si-au pierdut increderea in Sorin Grindeanu.

CALIN POPESCU TARICEANU, presedintele ALDE:
"Un premier este numit cu sprijin politic... cand nu mai are sprijin politic... isi inceteaza mandatul"

Nu a trecut multa vreme de cand Sorin Grindeanu si seful sau de partid se fotografiau zambitori la pescuit, intr-o barca.

Mai mult, in urma cu o luna, Liviu Dragnea declara public ca este multumit de activitatea cabinetului. Iata cum totul s-a schimbat brusc, iar acum spune ca peste 60% dintre obiectivele asumate in campanie n-au fost respectate.

A ajuns la aceasta concluzie

in urma unei evaluari pe care a facut-o Darius Valcov, fost ministru de Finante, cercetat de DNA pentru fapte de coruptie.

LIVIU DRAGNEA, presedintele PSD: "Analizand acest document, majoritatea colegilor au tras concluzia  ca o parte din membrii guvernului nu au luat in serios programul de guvernare."

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Fiica lui Adrian Minune divorțează! Karmen a dat vestea în urmă cu puțin timp- wowbiz.ro

Citeste si: Un bărbat a murit pe masa de operație pentru că un medic i-ar fi scos organul greșit- antena3.ro

Jocul acuzatiilor si contra-acuzatiilor a continuat timp de aproape jumatate ora, tarziu in noapte.

Fierbe tot PSD-ul, iar criza politica se adanceste.
Pana astazi, la pranz, ministrii isi dadusera toti demisiile... Intre timp, Sorin Grindeanu, isi vedea de treaba... ca premier.
S-a intalnit la Palatul Victoria cu ministrul britanic al aparari si cu prim-ministrul Landului Saxoniei, care l-a incurajat!

Sorin Grindeanu are 15 zile la dispozitie sa ia act de demisiile ministrilor, sa le semneze si sa le trimita Administratiei Prezidentiale.
De la Palatul Cotroceni, a venit deja o reactie, prin purtatorul de cuvant al presedintelui Klaus Iohannis.

 MADALINA DOBROVOLSCHI, purtatorul de cuvant al Administratiei Prezidentiale: "Presedintele solicita rezolvarea urgenta a crizei interne din coalitie, pentru a se rezolva instabilitatea politica"
"Cand functia de premier va deveni vacanta fie prin demisie sau prin motiune de cenzura, presedintele va declansa procedurile constitutionale pentru desemnarea unui candidat de premier"

Inca o zi de foc s-a derulat in curtea sediului PSD, de aceasta data.

Mare parte din greii partidului s-au reunit iar sa dezbata soarta... neascultatorului Sorin Grindeanu...

Spectacol a fost si in fata portilor de fier, de care n-au putut nici jurnalistii sa treaca de aceasta data.
Cativa tineri au venit sa protesteze pasnic.

In semn de revolta, un tanar a lasat in fata portii PSD din Kisselef... o galeata rosie.

Citeste si: Alin Oprea, despre conflictele din trupă cu Tavi Colen, apărute după căsătorie. “Fiecare a început să vadă diferit direcția muzicală.”- kfetele.ro

Citeste si: Ea este Bogdana Tancău, românca care i-a furat inima lui Michele Morrone. Cu ce se ocupă noua iubită a actorului din ”365 de zile”- radioimpuls.ro

Citeste si: Kim Jong-un a ordonat ca 30 de persoane să fie executate pentru că nu au prevenit inundațiile din vara aceasta - antena3.ro

"Sa isi ia galeata inapoi, sa ne dea tara inapoi. Ati luat galeata la alegeri? Nu am luat-o"
"Noi ne facem viata dupa planul lor de guvernare. Si aflam mai nou ca functiile se dau asa.. daca renunti, daca esti membru de partid... Unde e performanta? Pentru ce mai muncim in tara asta?"

DAAN: MOTIUNEA DE CENZURA, ULTIMA SOLUTIE

Dupa ore de discutii aprinse... s-a luat decizia. Sorin Grindeanu a fost exclus din partid, iar PSD si ALDE vor depune, saptamana viitoare, o motiune de cenzura in Parlament ca sa rastoarne propriul guvern.

CALIN POPESCU TARICEANU, presedintele ALDE: "In Anglia, situatia e binecunoscuta a fostului premier Margaret Thatcher. Si-a pierdut sprijinul politic si a demisionat, a inteles, nu a fost nevoie de niciun fel de motiune. La noi, dupa cum vedeti, asistam la niste momente de circ"

In toata aceasta rafuiala politica, de pierdut are tot romanul de rand.
Leul a fost zdruncinat dupa furtuna de decizii.
Euro a crescut pana la un curs de 4,58 de lei pentru un euro. Dolarul a avut si mai mult de castigat. O depreciere atat de mare a leului nu s-a mai inregistrat din august 2012, atunci cand Romania a trecut printr-o alta criza politica: suspendarea presedintelui de la acea vreme, Traian Basescu.
 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si