Pepene murat. Iată cum să prepari cei mai delicioși pepeni murați în doar câțiva pași!

Mod de preparare

Primul și cel mai important pas este acela de a alege pepenii potriviți.

Trebuie să fie pepeni mici, diverse soiuri și de preferat nu foarte copți. 

Pentru a avea pepeni buni, trebuie să va asigurați și puneți diverse soiuri.

Pregătiți butoiul, spălați pepenii, merele și verdeața.

La fundul butoiului puneți o parte din frunze și începeți să aranjați cât mai bine pepenii.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

În găurile care rămân puteți adăuga mere de vară mai verzi.

Citeste si: Cum se pitrocește varza murată? Rețetă specială pentru iarnă

Nu uitați să puneți verdeață printre pepeni și neapărat deasupra un strat generos de frunze de viță de vie- pentru a nu face "floare" deasupra când deschideți butoiul și nu mai este închis ermetic.

Pasul următor este acela de a prepara saramura.

La 10 litri de apă se adaugă 2 pahare de sare și 1 pahar de zahăr. Apoi amestecați bine până se dizolvă și turnați în butoi.

Repetați procedura de mai sus până umpleți butoiul cu saramură. Este posibil să fie necesari aproximativ 40-50 litri de apă, depinde cât de bine ați umplut butoiul și mărimea acestuia.

Închideți ermetic și îl lăsați în beci aproximativ 1.5-2 luni.

Cu ce feluri de mâncare se poate combina?

Pepenii murați pot fi serviți alături de multe preparate. Printre cele mai combinate feluri sunt cele de friptură și cartofi.

De asemenea, sunt ideali lângă diverse tocănițe.

Pepenii murați pot fi serviți în orice anotimp, nu doar în cel rece.

Citeste si: Mâncare de castraveți murați: O rețetă inedită pentru această perioadă

Murăturile sunt o sursă generoasă de antioxidanți

Antioxidanții pe care îi regăsim în murături luptă împotriva radicalilor liberi. Radicalii liberi sunt substanțe chimice formate în mod natural în corp, care distrug celulele și declanșează boli precum cancerul ori bolile de inimă. Spre deosebire de legumele gătite, murăturile își păstrează intactă cantitatea și calitatea de antioxidanți- vitamina C, betacaroten, licopen etc.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si