Pe cât de gustoși, pe atât de problematici au devenit pepenii care sunt în acest moment fructul de bază al românilor.
„Iau mereu de la aceeași persoană că știu că nu am probleme de sănătate.”
Această doamnă nu s-a simțit prea bine după ce a mâncat o felie.
Citește și: VIDEO- Dieta cu fructe, pericol pentru sănătate
„Dureri de stomac, indigestie nu știu dacă aș putea spune pentru că am am mâncat o singură felie și dacă am văzut că e nu e ok, n-am mai (n.r. mâncat).” Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Citeste si: Imagini fără precedent cu suprafața Soarelui, la cea mai înaltă rezoluție de până acum: „Arată în detaliu frumusețea câmpului magnetic”- antena3.ro
Citeste si: INTERVIU. Traian Băsescu: ”Sunt cei mai slabi candidați din toate alegerile prezidențiale prin care a trecut România”- wowbiz.ro
„Nu mai e nimic natural. Mai e ceva natural? Nu cred, nici măcar roșii, nici măcar castraveți. Toate sunt stropite.”
Nu este singura care s-a plâns de astfel de dureri după ce și-a făcut pofta.
„Să știți că am avut o oarecare indigestie și am mai auzit și prietene, dar nu știu dacă erau românești. Multe persoane din cauza asta nu prea mai consumă penele roșu.”
Medicii spun că astfel de cazuri sunt tot mai des întâlnite.
Adrian Marinescu, medic: „Fără discuție că toxinfecțiile alimentare sunt în floare, am putea spune. Este foarte cald, alimentele pot fi alterate, să se contamineze ușor și nu e vorba doar de alimente, vorbim inclusiv de lichide.”
Producătorii au început să „ajute” pepenii cu metode chimice
Mai ales acum, vara, fructele proaspete sunt foarte căutate.
Dar din dorința de a apărea cât mai rapid pe piață, unii producători le forțează creșterea.
Lygia Alexandrescu, medic nutriționist: „După consumul de pepene au fost multe plângeri legate de dureri abdominale, de greață, de vărsătură și de scaune diareice la copii, persoane în vârstă, persoane cu imunitate deprimată, scăzută. Se forțează perioada de coacere, se crește perioada în care fructul se menține proaspăt și atunci toată se fac cu prețul sănătății consumatorului.”
Într-un an un român consumă peste opt kilograme de pepene, arată datele INS.