UPDATE: Conducerea Consiliului Judetean (CJ) Iasi sustine ca procurorii DNA au solicitat, in timpul perchezitiilor de marti la sediul institutiei, documente privind contractele de executie pentru drumul judetean Iasi-Tibanesti, dar si referitoare la contractele de deszapezire.

”Actiunea a vizat ridicarea unor documente cu privire la contracte de executie a lucrarilor de intretinere a drumului judetean 248A (Iasi-Voinesti-Tibanesti) incheiate cu firma SC CON TED COMPANY, contracte de servicii si intretinere curenta a drumurilor pe timp de iarna, contractul avand ca obiect «Lucrari de intretinere pe timp de vara la drumurile judetene pentru perioada 2015-2016»,

inclusiv corespondenta cu firmele SC Eviro SRL, SC CON TED Company, si SC TED Company. Au mai fost vizate si documentele cu privire la actiunile de audit public intern dispuse de presedintele Consiliului Judetean, referitoare la lucrarile de intretinere la drumul judetean 248A, precum si la actiunea de audit a CJ pentru «Lucrari de intretinere pe timp de vara a tronsonului de drum DJ 282 limita Iasi-Movileni-Gropnita»”, se arata intr-un comunicat transmis de conducerea CJ Iasi.

In acelasi comunicat se precizeaza ca, la sfarsitul lunii septembrie 2016, presedintele Consiliului Judetean Iasi a sesizat ”anumite deficiente in modul de realizare a lucrarilor pe drumul 248A si a dispus un audit public intern cu privire la modul in care a fost semnat contractul de executie a lucrarilor”.
In urma auditului, CJ Iasi a sesizat DNA privind neregulile gasite la contractul privind refacerea drumului Iasi-Tibanesti.

La ora transmiterii acestei stiri, perchezitiile DNA la sediul CJ Iasi continua.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Presedintele Consiliului Judetean Iasi a declarat pentru News.ro ca ancheta ar viza modul in care au fost facute lucrarile de asfaltare la drumul judetean Gropnita-Movileni, in cazul caruia ar fi fost facuta o plangere a CJ la DNA, in toamna anului trecut. De asemenea, ar fi verificat si contractul pentru refacerea drumului Iasi-Tibanesti.

Maricel Popa a spus ca aceste contracte au fost incheiate de vechea conducere a Directiei de Administrare a Drumurilor Judetene, al carei director, Daniel Minciuna, a decedat in urma cu doua luni.

Seful Consiliului Judetean Iasi a mai sustinut ca anchetatorii au cerut si documente legate de atribuirea lucrarilor de deszapezire pentru perioada 2016-2017.

Potrivit unor surse judiciare, in acest dosar se fac cercetari pentru infractiunile de luare de mita si abuz in serviciu, iar pechezitiile au loc la 15 adrese, inclusiv la societati comerciale.

Maricel Popa, care este presedinte al filialei judetene a PSD Iasi, se afla la conducerea CJ Iasi din iunie 2016.

Sursa: News.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si