Zeci de percheziţii au loc miercuri dimineaţă în judeţele Arad, Timiş, Cluj, Iaşi şi Caraş-Severin, vizând membrii unui grup organizat specializat în traficul de migranţi şi traficul de droguri de risc şi de mare risc.
Citeste si: Poliţiştii au tras focuri de armă pentru prinderea unui şofer drogat şi fără permis
"La data de 18 mai 2022, poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Arad şi poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F.
Timişoara şi Oradea, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Arad, efectuează 37 de percheziţii domiciliare, în judeţele Arad, Timiş, Cluj, Iaşi şi Caraş-Severin, în cadrul unei acţiuni care vizează destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în traficul de migranţi şi traficul de droguri de risc şi de mare risc", anunţă IGPR.
Grup infracţional organizat în zona de vest a României
Din cercetări a reieşit că, în luna august 2021, în judeţul Timiş, a fost constituit un grup infracţional organizat, format din 41 de membri, care ar fi acţionat, până în prezent, în
zona de vest a României, cu scopul de a săvârşi infracţiunea de trafic de migranţi.
Citeste si: UPDATE: Tinerii care se dădeau interlopi şi terorizau adolescenții sunt cercetați în libertate
Membrii grupului infracţional ar fi racolat migranţi proveniţi din Orientul Mijlociu, care trecuseră ilegal frontiera României, dinspre Serbia şi Bulgaria, şi care se adăposteau în judeţul Timiş, în special în municipiul Timişoara.
Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citeste si: Au plătit 4.400 de euro pe o vacanță de lux, în Egipt, dar realitatea arăta complet diferit față de poze: Am avut un șoc- antena3.ro
Citeste si: Cel mai scump oraș din lume este în Europa. Chiria este cu 340% mai scumpă decât în București- stirileprotv.ro
Citeste si: 44 de percheziții au avut loc în mai multe județe, într-un dosar de proxenetism, trafic de persoane și spălarea banilor
Migranţii ar fi fost preluaţi de către membrii grupului infracţional organizat din Timişoara şi transportaţi cu autoturismele acestora sau cu microbuze închiriate, până la frontiera de stat a României cu Ungaria, în judeţul Arad.
Ulterior, aceştia ar fi fost călăuziţi de membrii grupului în vederea trecerii frauduloase a frontierei de stat, destinaţiile finale ale migranţilor fiind Austria şi Germania.
Implicare și în traficul cu droguri de mare risc
Activităţile infracţionale ar fi fost realizate de către membrii grupului infracţional organizat, în scopul obţinerii unor beneficii materiale importante.
De asemenea, în perioada ianuarie-mai 2022, o parte dintre membrii grupului ar fi deţinut şi vândut, fără drept, droguri de mare risc (cocaină şi amfetamină) şi droguri de risc (cannabis), consumatorilor din judeţele Arad, Timiş şi Caraş Severin.
Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.
Citeste si: Veste bună pentru pensionare! Recalcularea pensiilor din 2025 aduce venituri în luna martie. Cine sunt norocoșii?- kfetele.ro
Citeste si: Cine este Saif Ali Khan, actorul înjunghiat de un intrus în propria casă- radioimpuls.ro
Citeste si: Judecătorii au motivat de ce l-au lăsat pe Iohannis fără două case. ANAF: Se vor face demersuri pentru recuperarea "fructelor neculese"- antena3.ro
Acţiunea beneficiază de sprijinul poliţiştilor brigăzilor de combatere a criminalităţii organizate Timişoara, Cluj, Iaşi şi din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Caraş Severin şi Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş.
La acţiune participă poliţiştii Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Arad, Sectorului Poliţiei de Frontieră Vărşand, Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timiş, Sectorului Poliţiei de Frontieră Deta şi I.T.P.F. Timişoara.
La activităţi participă şi jandarmii din cadrul inspectoratelor de jandarmi judeţene Timiş, Arad şi Caraş-Severin şi Grupării de Jandarmi Mobile „Glad Voievod” Timişoara.