Close sidebar
Close sidebar

Percheziții de amploare la traficanții de arme

Percheziții de amploare au loc, joi dimineață, în municipiul București și în 36 de județe din țară. Polițiștii de la Direcția Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase efectuează 103 percheziții domiciliare într-un dosar de nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor și contrabandă calificată, informează IGPR într-un comunicat de presă.

Sorin Negru,

Percheziții de amploare la persoane suspectate de trafic de arme și muniții în București și 36 de județe

[Sursa foto: Politia Romana]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Potrivit unui comunicat de presă al IGPR, polițiștii Direcției Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au documentat în perioada iulie – noiembrie 2021 activitatea infracțională a unei persoane juridice, cu sediul în Ungaria, care, prin intermediul unui site web, ar fi comercializat arme și muniție către persoane fizice pe teritoriul României.

Citeste si: Accident în lanț din cauza poleiului, în Capitală. Cel puțin 20 de mașini tamponate

Arme aduse din Ungaria, prin firme de curierat

Activitatea infracțională s-ar fi desfășurat prin plasarea de comenzi către magazinul online, iar, din depozitul situat pe teritoriul Ungariei, ar fi fost livrate armele și munițiile către cumpărătorii români, prin intermediul firmelor de curierat, care introduc bunurile în țară, fără a declara acest fapt autorităților vamale și fără a îndeplini condițiile solicitate de legislația națională în acest domeniu.

Citeste si: Un cetățean bulgar s-a trezit fără mașina de lux în valoare de 90.000 de lei, în vamă la Ostrov

Citeste si: Ultima dorință a lui Valentin, tânărul care a murit înecat la Costinești! „Dacă e să pățesc ceva...”. Cum și-a prevestit moartea buzoianul de doar 20 de ani- kanald.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

După introducerea pe teritoriul României a armelor și a munițiilor, livrarea către cumpărătorul final s-ar fi realizat prin interpunerea altor firme de curierat rapid, acuză polițiștii.

Acțiune de amploare în întreaga țară

În activități sunt angrenați peste 300 de polițiști specializați în cercetarea infracțiunilor la regimul armelor și al munițiilor din cadrul structurilor arme, explozivi și substanțe periculoase, precum și criminaliști și luptători de intervenție și acțiuni speciale.

Activitățile se desfășoară în județele Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Brăila, Buzău, Caraș-Severin, Călărași, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Hunedoara, Ialomița, Iași, Ilfov, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Olt, Prahova, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vâlcea și Vrancea.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI