Procurori DIICOT, poliţişti şi jandarmi efectuează, miercuri dimineaţă, peste 50 de acţiuni operative pentru destructurarea unor grupări infracţionale organizate, transmi autoritățile.

Citeste si: O femeie a fost arestată pentru fals în acte în Italia. Tânăra le-a prezentat polițiștilor un buletin românesc fals

Este vorba de rețele specializate în trafic de droguri, trafic de persoane şi de minori, exploatarea persoanelor vulnerabile, criminalitate informatică şi infracţiuni împotriva patrimoniului cu consecinţe deosebit de grave.

UPDATE 12.00. Rețea de trafic de droguri din Timiș, destructurată

Optsprezece percheziţii domiciliare au loc miercuri dimineaţă în judeţul Timiş, la membrii unei grupări infracţionale organizate implicate în traficul intern şi internaţional de droguri de risc şi mare risc, dar şi de substanţe cu efecte psihoactive, 21 persoane urmând să fie aduse la audieri.

În cauză s-a reţinut că, începând cu anul 2020, mai multe persoane au pus bazele unui grup infracţional organizat, care a avut ca scop comiterea infracţiunilor de trafic intern şi internaţional de droguri de risc şi mare risc, precum şi efectuarea de operaţiuni cu substanţe susceptibile a avea efecte psihoactive. La această grupare, au aderat, de-a lungul timpului, şi alte persoane.

Citeste si: Percheziții DNA la sediul central al ANPC. Șeful instituției, vizat de o anchetă pe corupție

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Principala modalitate de aprovizionare cu droguri a grupării a constat în plasarea de comenzi prin intermediul darknetului şi prin expedierea unor pachete prin intermediul unor firme de coletărie, în special din Olanda şi Germania, pe parcursul cercetărilor reuşindu-se documentarea unor transporturi de droguri sau substanţe cu efecte psihoactive de ordinul kilogramelor, realizate prin intermediul coletelor şi a trimiterilor poştale, spun procurorii DIICOT.

UPDATE. Acțiune DIICOT în Ilfov și Călărași

Şase percheziţii domiciliare se desfăşoară miercuri dimineaţă în judeţele Ilfov şi Călăraşi, într-o cauză având ca obiect comiterea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi de mare risc.

''La data de 19.10.2022, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism- Biroul Teritorial Călăraşi, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Bucureşti şi SCCO Călăraşi, efectuează 6 percheziţii domiciliare, pe raza judeţelor Ilfov şi Călăraşi, într-o cauză având ca obiect comiterea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi de mare risc'', arată DIICOT Călăraşi, într-un comunicat.

În cauză s-a reţinut că, din luna martie a acestui an, mai mulţi inculpaţi, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, au comercializat, în mod repetat, droguri de risc (canabis) şi de mare risc (cocaină) consumatorilor din judeţul Călăraşi.

Ce a transmis DIICOT

Conform unui comunicat de presă al DIICOT, în cadrul operaţiunii coordonate, realizate la nivel naţional, procurorii DIICOT împreună cu poliţiştii vor pune în executare peste 300 de mandate de percheziţie domiciliară şi mai mult de 400 de mandate de aducere.

Citeste si: Au fost finalizate cercetările dintr-un dosar de contrafacere și punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică cu o marcă înregistrată. Cum se imprimau etichetele false

"Vor fi efectuate 34 acţiuni operative pe linia combaterii traficului de droguri, urmând a fi puse în executare: 193 mandate de percheziţie domiciliară şi 236 mandate de aducere; 13 acţiuni operative pe linia combaterii traficului de persoane şi minori şi a pornografiei infantile, urmând a fi puse în executare: 51 mandate de percheziţie domiciliară şi 76 mandate de aducere; 4 acţiuni operative pe

linia combaterii criminalităţii informatice, urmând a fi puse în executare: 16 mandate de percheziţie domiciliară şi 24 mandate de aducere; 3 acţiuni operative pe linia combaterii macrocriminalităţii economico-financiare, urmând a fi puse în executare: 67 mandate de percheziţie domiciliară şi 74 mandate de aducere", precizează sursa citată.

Cine sunt suspecții

Sunt vizate şi grupuri infracţionale implicate în săvârşirea altor fapte aflate în competenţa de investigare a DIICOT, care au activat pe teritoriul naţional sau cu componentă transfrontalieră.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

"Percheziţiile de miercuri au scopul de a obţine probe despre activitatea ilegală a grupurilor de criminalitate organizată şi a altor persoane implicate în activităţi infracţionale asociate criminalităţii organizate, pentru tragerea lor la răspundere penală, precum şi identificarea bunurilor susceptibile de a fi confiscate sau destinate recuperării prejudiciilor", arată DIICOT.

Citeste si: DIICOT cercetează o rețea de traficanți de droguri inițiată de un bărbat aflat în penitenciar. Unul dintre suspecți a fost prins în flagrant

Potrivit DIICOT, în primele nouă luni ale acestui an, au fost întocmite 1.162 de rechizitorii şi au fost încheiate 311 acorduri de recunoaştere a vinovăţiei, fiind trimişi în faţa instanţei 3.219 inculpaţi, dintre care 1.229 în stare de arest preventiv.

Au fost întocmite 143 de rechizitorii şi acorduri de recunoaştere a vinovăţiei în care s-a reţinut infracţiunea de constituirea unui grup infracţional organizat, alături de alte infracţiuni de competenţa DIICOT, fiind trimişi în judecată 907 inculpaţi, dintre care 431 în stare de arest preventiv, se precizează în comunicatul de presă. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si