Petre Geamănu, fratele lui Sandu Geamănu, și Eugen Preda, liderul ”clanului luptătorilor”, au fost vizați miercuri dimineață de percheziții ale DIICOT, potrivit unor surse judiciare. Acuzațiile care li se aduc sunt camătă și șantaj.

Citeste si: Liderul contrabandiştilor de ţigări din Arad, prins de polițiști

Clanul "Luptătorilor” face legea în Sectorul 6 al Capitalei.

Gruparea este recunoscută pentru șantaj, taxe de protecție și cămătarie în cartierul Militari.

Citeste si: Percheziţii în judeţele Mehedinţi, Caraş-Severin şi Timiş, la persoane bănuite de evaziune fiscală şi delapidare în valoare de peste 1,2 milioane de lei

DIICOT: 18 percheziții pentru destructurarea unui grup infracțional 

Conform DIICOT, au loc 18 percheziții în București și în județele Ilfov, Argeș, Dâmbovița și Ialomița, într-un dosar vizând destructurarea unui grup infracțional specializat în camătă și șantaj.

Potrivit unor surse, Eugen Preda, liderul clanului Luptătorilor, desprins din Clanul Sportivilor, a fost încătuşat de poliţişti. În urma aceloraşi percheziţii, ar fi fost "ridicat" de procurori şi Nicolae Cristescu, fostul acţionar al clubului de fotbal Rapid.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citeste si: Bianca Drăgușanu a rămas fără permis de conducere! Cum au surprins-o polițiștii în trafic

Cum acționau interlopii și cine erau victimele

Eugen Preda a fost condamnat la 12 ani de închisoare pentru furtul de arme din unitatea militară de la Ciorogârla, în ianuarie 2009, fiind eliberat condiționat în noiembrie 2017. Tot în 2017 a ieșit din închisoare și Petre Geamănu, după ce a ispășit o pedeapsă de 11 ani pentru furturi din TIR-uri.

Procurorii spun acum că în cursul anului 2018, după eliberarea din penitenciar, un membru marcant al lumii interlope (Petre Geamănu) a reușit să restructureze gruparea infracțională din care făcea parte anterior și a devenit liderul grupului, detașându-se astfel față de restul membrilor, prin puterea de a lua deciziile în momentele importante.

El a menținut coeziunea grupului infracțional, a atras noi membri și a consolidat relații cu persoane de notorietate din mediul infracțional, potrivit Hotnews. Astfel, Geamănu a atras în gruparea infracţională luptători, practicanți de sporturi de contact, ori alte persoane violente.

În acest fel, el a reușit să coordoneze colectarea de sume de bani cu titlu de "taxă de protecție” ori ca „amendă”. Noua structură, pe fondul renumelui clanului, a adus eficiență grupului infracțional, acesta devenind unul dintre cele mai temute din țară, afirmă procurorii.

Conform DIICOT, cooptarea unui cunoscut practicant de sporturi de contact de performanță, în vederea constituirii grupului infracțional organizat a sporit randamentul acțiunilor de constrângere ori intimidare, exercitate în scopul obținerii de sume de bani.

Anchetatorii spun că membrii grupului infracțional organizat au acționat, în principal, pentru constrângerea persoanelor potente financiar, care activau în domeniul imobiliar și evitau, pe fondul temerilor, sesizarea organelor judiciare.

Astfel, în baza unor planuri elaborate și adaptate fiecărui caz, dar aplicând, în genere, același modus operandi, membrii grupului infracțional au abordat victimele într-o manieră intimidantă, acestora fiindu-le imputată, de regulă, „îndrăzneala” de a demara proiecte imobiliare fără acordul liderului grupării.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Pentru a li se permite continuarea sau finalizarea lucrărilor, membrii grupării le-au pretins acestora veritabile „taxe de protecție”, pentru pretinse prejudicii suferite în urma edificării imobilelor.

Constrângerea victimelor s-a realizat fie prin amenințare directă, fie prin abordarea persoanelor apropiate victimei și transmiterea mesajelor din partea liderului grupului infracţional sau alte metode intimidante, cum ar fi urmărirea victimei sau a locuinței acesteia, staționarea membrilor grupului în fața imobilelor de locuit ale acestora, deplasarea frecventă a membrilor grupului la șantierele coordonate de către victime.

În urma percheziţiilor de miercuri au fost identificate şi ridicate sume de bani, arme, înscrisuri cu valoare probatorie, droguri de mare risc (cocaină), dispozitive de stocare şi telefoane mobile. La sediul DIICOT – Structura Centrală, vor fi duse pentru audieri 15 persoane.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si