UPDATE 16.00.  Reprezentanţii Ministerului de Finanțe au transmis că aşteaptă mai multe informaţii oficiale pentru a dispune ”măsurile imediate de izolare a situaţiei şi de înlăturare a oricărui risc de vulnerabilizare a activităţii instituţiei”. 

Reprezentanţii ministerului au dat asigurări că activitatea instituţiei nu este afectată în niciun fel de această situaţie.

”Ministerul de Finanţe îşi reafirmă angajamentul pentru transparenţă, statul de drept şi lupta împotriva corupţiei.

Aşteptăm mai multe informaţii oficiale pentru a dispune măsurile imediate de izolare a situaţiei şi de înlăturare a oricărui risc de vulnerabilizare a activităţii instituţiei”, a transmis, marţi, Ministerul Finanţelor.

UPDATE. Direcția Națională Anticorupție a transmis, marți 12 decembrie, un comunicat de presă în care precizează că se fac percheziții în Capitală într-un dosar de corupție privind "o procedură de achiziție publică, care prevedea implementarea în cadrul unor spitale din București a unor servicii IT". 

"Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupție, comise de funcționari publici, în cursul anului 2023, în contextul derulării unei proceduri de achiziție publică, care prevedea implementarea în cadrul unor spitale din București a unor servicii IT.

În cursul zilei de 12 decembrie 2023, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, se efectuează percheziții domiciliare la sediile a 3 instituții publice din București.


În cauză procurorii beneficiază de sprijin din partea IGPR – Direcția de Operațiuni Speciale și din partea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române", a transmis DNA.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Percheziții DNA la Ministerul Finanțelor Publice marți dimineață.  Procurorii anticorupție au descins la Ministerul de Finanțe, unde au efectuat mai multe percheziții.

Citește și: Aparate de păcănele măsluite în mai multe județe. Zeci de percheziții DIICOT, inclusiv în Capitală

Conform unor surse, procurorii DNA i-ar fi sigilat ușa biroului secretarului general adjunct Ioan Cristian Purice.

Acesta este așteptat să vină la birou, unde va fi întâmpinat de procurorii anti-corupție.

Purice este inspector clasa I grad profesional asistent din cadrul ANAF și este delegat pentru o perioadă de 6 luni la Ministerul Finanțelor, acolo unde ocupă funcția de secretar general adjunct al Ministerului Finanțelor.

Percheziții DNA la ANAF 

Procurorii DNA au făcut joia trecută percheziții la sediul Direcției Antifraudă Fiscală București din cadrul ANAF. Doi angajați ANAF erau suspectați de procurori că au luat mită.

Procurorii DNA au deschis un dosar de corupție în care mai mulți angajați sunt suspectați că ar fi luat mită de la administratorii unor firme care fraudau bugetul de stat.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

În anchetă au fost vizați angajați ai Direcției Antifraudă Fiscală București din cadrul ANAF suspectați că luau mită de la administratorii unor firme pentru a închide favorabil unele controale, deși rezultatele arătau că fraudau bugetul de stat.

Datoriile unor firme erau șterse în schimbul unei șpăgi

Astfel, în schimbul mitei sumele constatate ca prejudiciu produs de aceste firme bugetului de stat erau „șterse”, au declarat sursele judiciare citate de Hotnews. 

Procurorii DNA suspectează că agenții de la antifraudă ștergeau datoriile unor firme contra unei sume de bani.

Perchezițiile au avut loc pe parcursul întregii zile de joi, 7 decembrie, atât la Direcția Antifraudă, cât și la sediile unor firme și la locuințele suspecților.

Știre în curs de actualizare


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si