Percheziții DNA la sediul central al ANPC. Șeful instituției, vizat de o anchetă pe corupție
Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au anunțat că efectuează, miercuri, percheziţii la o instituţie publică din municipiul Bucureşti, într-un dosar în care se investighează fapte de corupţie săvârşite în perioada 2018 - 2022. Potrivit unor surse, perchezițiile au loc la sediul central al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC).
Author: Sorin Negru miercuri 19 octombrie 2022 , 13:11
Potrivit unui comunicat al DNA, procurorii anticorupție efectuează, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, percheziţii la o instituţie publică situată în municipiul Bucureşti.
Conform surselor G4Media este vorba de biroul lui Paul Anghel, directorul general al instituției.
"Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie- Secţia de combatere a corupţiei efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie, comise în perioada 2018- 2022, în legătură cu efectuarea unor controale la mai mulţi agenţi economici (producători, distribuitori şi mari retaileri de produse alimentare şi nealimentare)", se precizează în comunicatul citat .
Printre suspiciunile de corupție cercetate sunt și luare de mită, conform surselor citate.
Procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție Crin Bologa, alături cu persoane din conducerea instituției, s-au întâlnit în după amiaza zilei de marți, 18 octombrie 2022, la sediul DNA, cu Laura Codruța Kovesi, procurorul șef al Parchetului European (EPPO).
Fosta șefă a DNA, dar și a Parchetului general de la București se află într-o vizită oficială în România alături de alți reprezentanți ai instituției europene.
"Reprezentanții Parchetului European au remarcat sprijinul acordat de DNA în operaționalizarea și eficientizarea Structurii de suport a procurorilor delegați europeni din România", se spune într-un comunicat de presă publicat pe pna.ro.
Prin lege, DNA a fost desemnată să asigure sprijin Parchetului European în ce privește infrastructura, asigurarea de personalul auxiliar, ofițeri de politie și specialiști, precum și suport logistic.
Discuțiile au vizat, de asemenea, îmbunătățirea și extinderea cooperării interinstituționale în domeniile în care DNA și Parchetul European au competență partajată și anume combaterea corupției transfrontaliere și a fraudei cu fonduri europene.