Polițiștii și procurorii DIICOT fac, în cursul zilei de miercuri, 10 percheziții în București și în județul Ilfov. Mai multe persoane sunt suspectate că vindeau o substanță psihoactivă nouă în centrul Capitalei.

Prețul unei doze din acest nou drog ar fi de doar 10 lei!

Citește și: EXCLUSIV: Fentanilul, medicament sau drog? Medicul Marinescu Adrian explică: "Poate să determine dependență fizică și psihică. Este o rețetă specială pentru eliberarea lui"

Vor fi audiate peste 20 de persoane în acest caz

Polițiștii din Brigada de Combatere a Criminalității Organizate București împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism- Structura Centrală pun în aplicare, în cursul zilei de miercuri, 10 mandate de percheziție domiciliară în București și în județul Ilfov.

Percheziții în București și Ilfov, după ce a apărut o nouă substanță psihoactivă care face ravagii. Prețul unei doze are fi de doar 10 lei

Percheziții în București și Ilfov, după ce a apărut o nouă substanță psihoactivă care face ravagii. Prețul unei doze are fi de doar 10 lei

[Sursa foto: DIICOT]

Se efectuează cercetări într-un dosar privind efectuarea fără drept de operațiuni cu substanțe psihoactive.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

„S-a reţinut că, pe parcursul anului 2023, mai multe persoane bănuite ar fi vândut, în mod repetat, diferite cantităţi de substanţe psihoactive (Alpha-PHiP- substanţă psihoactivă nouă, din clasa catinonelor sintetice), cu preţul de aproximativ 10 lei pentru o doză.

Interacţiunile între dealeri şi consumatori ar fi avut loc preponderent stradal, în zone situate în centrul municipiului Bucureşti”, potrivit autorităților.

Vor fi audiate peste 20 de persoane la sediul DIICOT- Structura Centrală.

Percheziții în București și Ilfov, după ce a apărut o nouă substanță psihoactivă care face ravagii. Prețul unei doze are fi de doar 10 lei

Percheziții în București și Ilfov, după ce a apărut o nouă substanță psihoactivă care face ravagii. Prețul unei doze are fi de doar 10 lei

[Sursa foto: DIICOT]

Citește și: Patru persoane arestate după ce au fost prinse cu droguri de risc și de mare risc la Oradea. Kilograme de droguri descoperite în portbagajul unei mașini

Unde era comercializat drogul Alpha-PHiP

Noul drog apărut pe piață se numește Alpha-PHiP și este o substanță psihoactivă nouă, din categoria catinonelor sintetice.

Pe parcursul anului 2023, mai mulți suspecți au vândut în mod repetat diferite cantități de substanțe psihoactive, cu referire la drogul Alpha PHiP, la prețul de doar aproximativ 10 lei pentru o doză.

Citeste si: Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu au dat niciun efect. „Voi nu le vedeți pentru că le acopeream cu haine. Efectiv am fost vindecată.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Interacțiunile între dealeri și consumatori au avut loc în mare parte pe străzile din zonele situate în centrul Municipiului București.

Ce este drogul Alpha-PHiP și cât de periculos este

Alpha-Pyrrolidinohexiophenone (α-PHiP/α-PiHP) este o substanță sintetică de tip catinonă și o substanță psihotropă. Ea este înrudită chimic cu alte compuși precum alfa-PVP și alfa-PHP, care sunt adesea denumiți „săruri de baie" sau catinone sintetice. Aceste substanțe sunt cunoscute pentru efectele lor stimulante și pot avea riscuri semnificative și efecte secundare când sunt consumate.

Catinonele sintetice precum α-PHiP pot cauza diferite efecte fizice și psihologice, inclusiv creșterea ritmului cardiac, a tensiunii arteriale, a nivelului de alertă și a euforiei. Cu toate acestea, ele sunt, de asemenea, asociate cu efecte secundare negative precum paranoia, anxietatea, halucinațiile și chiar probleme grave de sănătate în unele cazuri.

Utilizarea catinonelor sintetice este deseori ilegală și este foarte descurajată datorită efectelor lor imprevizibile și potențial periculoase asupra sănătății fizice și mintale, spune Președintele Asociației de Luptă Antidrog, Mihai Bogdan Curelea.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si