”Astăzi, 12 ianuarie 2022, poliţiştii anticorupţie ai Direcţiei Generale Anticorupţie, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamţ, efectuează un număr de 25 de percheziţii la domiciliile unor persoane din judeţele Neamţ şi Iaşi, suspectate de săvârşirea unor infracţiuni de fals şi corupţie în legătură cu obţinerea în mod ilegal a unor certificate care să ateste vaccinarea anti-COVID-19”, a transmis, miercuri, Direcţia Generală Anticorupţie.

Citeste si: Prima țară care impune obligativitatea vaccinării persoanelor de peste 50 de ani. Cei care nu respectă noua măsură riscă amenzi usturătoare

Percheziții pentru luare de mită în cazul eliberării certificatelor verzi

Cercetările vizează infracțiuni săvârșite de la jumătatea anului 2021 până în prezent, de către medicii și asistentele celor două județe.
”Acţiunea beneficiază de sprijinul poliţiştilor D.G.A. din cadrul serviciilor judeţene anticorupţie Neamţ, Suceava, Iaşi, Vaslui şi Bacău, a poliţiştilor din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Neamţ, precum şi efective ale Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Neamţ şi Brigăzilor de Operaţiuni Speciale Bacău şi Suceava”, a mai transmis DGA.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citeste si: O asistentă din Italia a fost filmată în timp ce se prefăcea că vaccina persoanele pentru suma de 400 de euro. Liderii antivacciniști, urmăriți de oamenii legii

Mai multe cazuri similare și în alte orașe din țară

Un caz similiar s-a întâmplat în toamna anului trecut și în Timișoara, când mai multe persoane s-au prezentat cu simpotome grave de Covid, au arătat certificatul verde, dar au recunoscut ulterior că nu au fost vaccinate.

În octombrie, un centru de vaccinare anti-COVID-19 a fost închis și în București, după ce au apărut mai multe suspiciuni cum că sunt eliberate certificate fără ca persoanele să fie vaccinate.

Citeste si: Prima țară din lume care organizează referendum pentru certificatul COVID-19


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si