Mai multe persoane au comis infractiuni informatice, luare demita, trafic de influenta si cumparare de influenta.

In cauza, exista suspiciunea rezonabila ca in perioada 2014-2015, la diferite intervale de timp dar in baza aceleiasi rezolutii infractionale, suspecta, inspector in cadrul Directiei Impozite si Taxe Locale a Sectorului 5 Bucuresti, din cadrul Primariei Sector 5 Bucuresti, a modificat date informatice din sistemul informatic apartinand Directiei Impozite si Taxe Locale a Sectorului 5 Bucuresti, cu privire la amenzile primite de cateva zeci de persoane domiciliate pe raza sectorului 5, in sensul ca le-au fost sterse creantele fara nicio baza legala sau

respectivele creante au fost transferate pe numele unor persoane decedate, in schimbul unor sume de bani, scrie Libertatea.ro

Prejudiciul produs in cauza este in valoare de  132,000 lei.

De asemenea, fata de un alt suspect s-a retinut ca, in perioada 2014-2015, la diferite intervale de timp dar in baza aceleiasi rezolutii infractionale, a pretins si primit sume de bani de la diferite persoane, respectiv jumatate din contravaloarea cumulata a amenzilor de la rolul deschis in evidentele Directiei de Impozite si Taxe Locale Sector 5, sume de bani pe care le-a remis suspectei, in scopul ca persoanele interesate sa obtina certificate de neurmarire fiscala.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Cu ocazia perchezitiilor au fost ridicate, in vederea continuarii cercetarilor, mai multe sisteme informatice, hard-disk-uri, smartphone-uri, stick-uri si carduri de memorie, CD-uri si DVD-uri si inscrisuri.

La sediul DIICOT- Structura Centrala au fost aduse in vederea audierii un numar de 35 de persoane.

Suportul de specialitate a fost asigurat de catre Biroul Tehnic si de Criminalistica din cadrul DIICOT si Directia Operatiuni Speciale.

In aceste activitati au fost angrenati si politisti din structurile de combatere a criminalitatii organizate din Bucuresti, Giurgiu si Dambovita, luptatori S.I.A.S. si jandarmi.

Recent, si proiectul de 85 de milioane de euro pentru informatizarea zonelor sarace a intrat in atentia DIICOT.

DIICOT precizeaza ca, pe intreg parcursul procesului penal, suspectii si inculpatii beneficiaza de drepturile si garantiile procesuale prevazute de Codul de procedura penala, precum si de prezumtia de nevinovatie.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si