Perchezițiile vizează șapte localuri de lux din București, dar şi Agenţia pentru întreprinderi mici şi mijlocii.

Au obținut fonduri de peste 1,5 milioane de euro

Localurile unde polițiștii realizează perchezițiile sunt: Nuba, La Plăcinte, Argentine Herăstrău, Poesia, The Drunken Lords, Springtime, Le Bistrot Francais 

Autorităţile acuză administratorii acestor companii că au cerut şi obţinut fonduri nerambursabile de la bugetul de stat, deşi nu îndeplineau toate condiţiile de eligibilitate prevăzute de lege.

Citeste si: Un român pe numele căruia autorităţile din Italia au emis mandat de arestare pentru furturi, prins în Mehedinţi

Mai precis, aceștia nu deţineau autorizaţie de funcţionare pentru toate punctele de lucru sau pentru o parte dintre ele.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Urlete de durere la înmormântarea lui Cristian, tânărul luat de viitură în Italia! Imagini copleșitoare- wowbiz.ro

Firmele vizate în dosar sunt acuzate că ar fi obţinut pe nedrept fonduri nerambursabile în cuantum total de peste 1,5 milioane de euro.

Ce au transmis autoritățile

Poliția Română a transmis într-un comunicat de presă că se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de obținerea ilegală de fonduri și neglijenţă în serviciu.

Citeste si: Un român căutat pentru trafic de persoane, în Germania, a fost prins în județul Constanța

„Astăzi, 14 septembrie, polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București, pun în aplicare 15 mandate de percheziție domiciliară, în municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov.

Activitățile se desfășoară la sediul unei instituții publice, la locuințele unor persoane și sediile/punctele de lucru ale societăților comerciale implicate în activitatea infracțională, într-o cauză în care se efectuează cercetări, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de obținerea ilegală de fonduri și neglijenţă în serviciu.

Din cercetări a rezultat suspiciunea rezonabilă că, în anul 2021, 7 societăți comerciale, care desfășoară activități în domeniul alimentației publice (HoReCa), ar fi beneficiat de sprijin financiar din fonduri publice naționale, sub forma unei scheme de ajutor de stat, acordate de către Guvernul României societăților care au fost afectate de pandemia COVID-19”, a transmis Poliția Română în comunicat.

Citeste si: Percheziții de amploare în Capitală și în alte două județe

Materialul complet îl puteți urmări în cadrul jurnalului Știrile Kanal D de la ora 19:00.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si