Milioane de țigarete netimbrate au fost confiscate de polițiști, în cursul zilei de luni, iar nouă persoane au fost duse la audieri. 20 de percheziţii domiciliare au avut loc în judeţele Arad (6 locaţii), Alba (3 locaţii), Maramureş (4 locaţii) şi Suceava (7 locaţii), urmând să fie puse în executare 9 mandate de aducere, transmit reprezentanții IPJ Arad. 

Citește și: O persoană depistată pentru contrabandă a fost prinsă de polițiști

"Din cercetări a reieşit faptul că, din anul 2022 până în prezent, persoanele bănuite ar fi distribuit, în vederea comercializării, în mai multe judeţe din ţară, cantităţi mari de ţigarete susceptibile a proveni din contrabandă", se precizează în comunicat. 

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citește și: Contrabandă cu țigări. Un bărbat a intrat cu maşina în autospeciala Poliţiei în încercarea de a scăpa

O persoană depistată pentru contrabandă a fost prinsă de polițiști

În autoturism au fost descoperite 50.000 de ţigarete (2.500 de pachete), netimbrate, susceptibile a proveni din contrabandă, care au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor. Cei doi tineri au fost reținuți pentru 24 de ore, urmând a fi prezentați magistraților Judecătoriei Gurahonţ, cu propunere de arestare preventivă.

Citește și: Fumatul va fi interzis în această țară.

Citește și: Țigările electronice ar putea fi interzise în spațiile publice, inclusiv în restaurante, baruri și școli

Ce prevede noua lege și de când va intra în vigoare Vineri dimineață, au fost făcute șapte percheziții în localităţile Hălmagiu şi Vârfurile, la alte persoane bănuite de contrabandă cu ţigarete. Cercetările sunt continuate sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Gurahonţ, urmând ca, la finalizarea acestora, să fie luate măsurile legale.

Ce au transmis autoritățile

“La data de 10 iunie a.c., polițiști din cadrul Secției 5 Poliție Rurală Viziru și ai Secției 3 Poliție Rurală Făurei au oprit în trafic un bărbat, de 58 de ani, din Galați, în timp ce conducea un autoturism în localitatea Zăvoaia. În urma controlului efectuat asupra autoturismului, atât în habitaclul acestuia, cât și în portbagaj, au fost descoperite și ridicate 3.664 de pachete de țigarete ce conțineau 73.280 de țigarete, fără a avea aplicate timbre de accizare.  

Citește și:  Contrabandă cu țigări. Un bărbat a intrat cu maşina în autospeciala Poliţiei în încercarea de a scăpa

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

De asemenea, în urma controlului corporal efectuat, asupra bărbatului au fost descoperiți și ridicați, în vederea continuării cercetărilor, 10.400 de lei, iar autoturismul în cauză a fost indisponibilizat până la definitivarea acestora.  În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul savârșirii infracțiunii de contrabandă, conform Legii nr.

86/2006 privind Codul Vamal al României, modificată prin O.U.G. nr. 54/2010 privind unele măsuri pentru combaterea evaziunii fiscale.”, transmit autoritățile. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si