Close sidebar
Close sidebar

Perchezitii la persoane suspectate de trafic de migranti

Mai multe perchezitii au loc, joi dimineata, in Bucuresti si in judetele Botosani, Dolj, Giurgiu, Salaj, Timis, la persoane suspectate ca, timp de câteva luni, au transportat ilegal peste granita peste o suta de migranti. In decembrie anul trecut, politistii din Arad au descoperit ascunsi intr-o cisterna inmatriculata in Salaj peste 40 de migranti, intre care si 18 copii.

,


DISTRIBUIE
acest articol

Politistii Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate Arad, sub coordornarea procurorilor DIICOT Arad, fac 25 de perchezitii in judetele Botosani, Dolj, Giurgiu, Salaj, Timis si in municipiul Bucuresti, la persoane banuite de constituire a unui grup infractional organizat si trafic de migranti.

In judetul Timis descinderile au loc in localitatile Izvin, Remetea Mare si Timisoara. De altfel, unul dintre liderii gruparii locuieste la Izvin.

”Din cercetari a reiesit ca, in perioada august – decembrie 2016, grupul infractional organizat, specializat in traficul de migranti, pe relatia Turcia – România – Ungaria, ar fi introdus fraudulos in tara, de mai multe ori, peste 100 de persoane, cetateni sirieni, irakieni, turci, afgani si marocani, p e care, ulterior, ar fi incercat sa ii treaca fraudulos peste frontiera româno-maghiara, destinatia finala fiind Germania”, arata Politia Româna.

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Pe parcursul investigatiei, au fost depistate cinci transporturi de migranti, in unul din cazuri, 42 de persoane, intre care 18 copii, fiind gasite ascunse intr-o cisterna, precizeaza Politia.

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, in luna decembrie, politistii de frontiera de la Varsand, judetul Arad, au descoperit ascunsi intr-o cisterna inmatriculata in judetul Salaj 42 de migranti, intre care 18 copii, cel mai mic având doua luni.

Migrantii proveneau din Maroc si Irack si voiau sa ajunga in Europa de Vest.

Sursele citate mai spun ca gruparea era organizata pe mai multe paliere: de racolare, de cazare si de transport.

Vor fi puse in executare 20 de mandate de aducere, suspectii urmAnd sa fie dusi la audieri la sediul DIICOT Arad.

Sursa: News.ro

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI