UPDATE 13.00.  Parchetul de lângă Tribunalul Bucureşti a precizat că s-au făcut 30 de percheziţii în Capitală şi în judeţele Ilfov şi Dâmboviţa, atât la sediile celor două instituţii (Brigada de Poliție Rutieră București și Poliția Locală a Sectorului 1), cât și la firme și domiciliile unor persoane. De asemenea, au fost verificate mai multe mașini, transmite News.ro. 

Citeste si: Cum arata noua bancnota de 20 de lei, pusa in circulatie de BNR. Prima femeie pe banii din România

Percheziții corporale și percheziții în mai multe mașini

”La data de 25.11.2021, într-un dosar penal aflat în instrumentarea Parchetului de lângă Tribunalul Bucureşti, având ca obiect infracţiuni de corupţie, organele de poliţie din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie au pus în aplicarea 30 de mandat de percheziţie domiciliară, în municipiul Bucureşti şi judeţele Ilfov şi Dâmboviţa, vizând locuinţe, sedii de firmă precum şi instituţii publice, respectiv Brigada de Poliţie Rutieră şi Poliţia Locală Sector 1 Bucureşti”, a transmis, joi, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

Instituţia precizează, de asemenea, că au fost făcute şi percheziţii corporale şi asupra unor autovehicule. ”În urma efectuării percheziţiilor au fost identificate şi ridicate mai multe mijloace de probă. Cercetările sunt continuate de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Direcţia Anticorupţie pentru Municipiul Bucureşti şi Judeţul Ilfov”, a mai transmis instituţia.

 

Știrea inițială. Perchezițiile au avut loc la sediul Brigăzii de Poliție Rutieră București, dar și la locuințele unor polițiști. Potrivit Digi24, ancheta vizează fapte de corupție și este derulată de Direcția Generală Anticorupție.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO| Razie de amploare în România făcută de DIICOT: sute de percheziții la traficanți de droguri, grupări infracționale specializate în criminalitate informaţională sau la instituții

Polițiștii corupți, monitorizați de mai mult timp

Conform sursei citate, ofițerii anticorupție au suspiciuni că aproximativ 20 de polițiști de la Brigada de Poliție Rutieră București ar fi luat mită în trafic în anumite situații pentru a nu sancționa șoferii care încălcau legea.

Activitatea polițiștilor corupți ar fi fost urmărită timp de mai multe luni, iar joi au loc descinderile.

Potrivit surselor citate de Agerpres, ancheta vizează şi agenţi de la Poliţia Locală Sector 1.

Citeste si: Parada militară de 1 Decembrie 2021: La ce oră începe ceremonia?

Percheziții la 427 de domicilii într-o singură zi

Perchezițiile vin la doar o zi după acțiunea-mamut a DIICOT, care a descins la peste 400 de locuințe din întreaga țară. 

Cei de la DIICOT au anunțat că acțiunea are ca scop și identificarea celor care comit infracțiuni împotriva patrimoniului național.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

”La acest moment, în cadrul unei ample operațiuni, procurorii DIICOT și Poliția Română, cu sprijinul Jandarmeriei Române, efectuează 47 de acțiuni operative, pentru destructurarea unor grupări infracționale organizate, specializate în trafic de persoane și de minori, exploatarea persoanelor vulnerabile, trafic de migranți, criminalitate informatică, trafic de droguri și infracțiuni împotriva patrimoniului cu consecințe deosebit de grave”,  au menționat reprezentanții DIICOT printr-un  comunicat de presă.

Citeste si:  VIDEO| Lidia Buble a fost trimisă în judecată pentru a dare de mită

Acțiunea face parte dintr-o serie de inițiative similare, desfășurate la nivelul DIICOT, început cu anul 2018.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si