Peste 200 de percheziții au loc vineri dimineaţă într-un dosar vizând obţinerea pe nedrept a aproximativ 2.000.000 de euro, reprezentând contravaloarea cheltuielilor cu hrana şi cazarea pentru cetățeni ucraineni, în care sunt implicați funcționari din cadrul unei unități administrativ teritoriale şi 203 persoane fizice, acuzațiile fiind de obținere ilegală de fonduri şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Ce au transmis autoritățile

„Astăzi, 31 martie, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Maramureş, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş, cu sprijinul polițiștilor inspectoratelor de poliţie judeţene Suceava, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Satu Mare, Sălaj, Mureş, Bihor, Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Maramureş, Serviciului Judeţean Anticorupţie Maramureş, Poliţiei de Frontieră şi Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Cluj, pun în executare 203 percheziţii domiciliare şi 6 mandate de aducere, într-un dosar penal, în care se efectuează cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunilor de obţinere ilegală de fonduri şi fals în înscrisuri sub semnătură privată”, anunţă IGPR.

Citește și: 42 de percheziții în București și în alte 15 județe pentru înșelăciune! Prejudiciul este de 4.000.000 de lei

Vizați sunt funcționari din cadrul unei unități administrativ teritoriale şi 203 persoane, cu privire la care există bănuiala că ar fi obținut, pe nedrept, aproximativ 2.000.000 de euro, sumă care ar fi reprezentat contravaloarea cheltuielilor cu hrana şi cazarea pentru cetățeni ucraineni, refugiați.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citește și: VIDEO- Drogurile din penitenciare, depistate de câinii polițiști

Prejudiciul cauzat reprezintă sumele plătite din Fondul de Rezervă Bugetară prevăzut în cadrul programului 50/20.

Citește și: Federația Părinților, revoltă absolută după ce s-a descoperit o rețea de droguri în liceele din București: „O amploare alarmantă”

Acțiunea beneficiază de sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Maramureş, Serviciului Criminalistic Maramureş şi jandarmilor Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Maramureş.

Citește și: Percheziții în Bihor! 30 de persoane sunt suspectate că au înscenat accidente rutiere pentru a încasa asigurări


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si