UPDATE. Patru cabinete medicale și un centru de vaccinare, vizate de percheziții 

Un centru de vaccinare şi patru cabinete medicale individuale sunt vizate de ancheta privind obţinerea unor certificate false de vaccinare anti-COVID, printre persoanele implicate fiind şi personal medical din cadrul acestor entităţi, a anunţat Poliţia Prahova.

Citeste si: Gabriel Cotabiță, internat de urgență la spital. ,,Nu s-a mai putut ține pe picioare''

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova, efectuează 17 percheziţii domiciliare în judeţ într-o cauză penală în care sunt efectuate cercetări în legătură modalitatea de eliberare a certificatelor de vaccinare anti-COVID.

Cercetările vizează fapte de luare de mită, dare de mită, trafic de influenţă, cumpărare de influenţă, fals informatic şi uz de fals.  

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Știrea inițială. Joi dimineață, procurorii fac percheziții la mai multe centre de vaccinare din Prahova. Anchetatorii au deschis un dosar penal privind vaccinări fictive în mai multe localități, inclusiv în comuna Ciorani.

Citeste si: Excavator închiriat de primăria unui oraș din România pentru a îngropa morții de COVID

Asistenți medicali, cu certificate false de vaccinare

Peste 40 de persoane vor fi aduse la audieri, informează presa locală. Printre acestea se numără asistenți medicali, dar și cei care au primit certificat de vaccinare, deși nu s-au imunizat.

Cei mai mulți au folosit certificatul verde pentru a călători în străinătate, conform Observatorul prahovean.

Conform Ziare.com, asistenții medicali se foloseau de ștampila medicului responsabil al centrului pentru a elibera documentul fals care atesta imunizarea împotriva COVID-19.

Citeste si: Sorin Cîmpeanu a discutat despre numărul de infectări din școli, dar și despre învățământul online: ”Un dezastru”

Descinderi și în localităţi din zona rurală 

Potrivit unor surse, descinderile au loc atât în localităţi din zona rurală, cât şi în unele oraşe, activitatea infracţională documentată de anchetatori derulându-se începând cu luna iunie a acestui an.

În urma percheziţiilor vor fi aduse la audieri aproximativ 40 de persoane, au precizat sursele citate de Agerpres. 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si