Din primele informații, au fost vizate inclusiv Spitalul Mangalia și Sanatoriul Balnear din Mangalia, unde procurorii DNA suspectează că angajații publici au efectuat vaccinarea la chiuvetă. Mai exact, angajații luau bani, nu vaccinau și primeau bani. Sumele porneau de la 40 de euro și ajungeau până la 500 de euro pentru un certificat fals de vaccinare. În cea mai mare parte suspectele sunt asistente medicale.

Citeste si: Bilanț coronavirus 21 decembrie: Peste 800 de cazuri noi de COVID-19, în ultimele 24 de ore și au fost raportate 88 de decese. Incidența în București a crescut uşor faţă de ziua precedentă

Percheziții domiciliare în 52 de locații

DNA a anunțat că va efectua marți 52 de percheziții domiciliare în județele Suceava și Constanța, dintre care două sunt sediile unor instituții publice, iar restul domiciliile unor persoane fizice sau sediile unor societăți comerciale. Inițial, dosarul a fost la Suceava deoarece existau suspiciuni că persoane din zonă beneficiază de certificate false de vaccinare fără să fi primit serul. 

Citeste si: Bill Gates face anunțul despre COVID-19 din anul 2022. Ce se va întâmpla, de fapt, cu omenirea

Rețeaua de certificate false din Vama Petea

Direcția Națională Anticorupție a anunțat că a extins cercetările în cazul certificatelor false de vaccinare din Vama Petea.

O asistentă medicală și alte două persoane au fost reținute. Procurorii suspectează mai mult de jumătate din persoanele vaccinate de acolo. 

DNA a anunțat joi că procurorii din cadrul Serviciului teritorial Oradea au extins cercetările și punerea în mișcare a acțiunii penale, dar și reținerea pentru 24 de ore a uneia dintre asistentele medicale din cadrul Direcției de Sănătate Satu Mare pentru infracțiuni de complicitate în luare de mită, complicitate în fals intelectual și în fals informatic.  

Citeste si: 40% din personele trecute prin Covid suferă de sechele în urma bolii

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Procurorii susțin că banii erau trimiși către asistenţii medicali din cadrul Centrului de vaccinare Petea implicaţi în activităţile infracţionale, iar o parte li se „întorceau” drept recompensă pentru „serviciile” prestate. 

„Din probele administrate a reieşit că, în perioada 08 septembrie -02 noiembrie 2021 (supusă analizei până în acest moment) la Centrul de vaccinare Petea figurează  în Registrul Electronic Naţional de Vaccinare (RENV) un număr de 5.495 de persoane ca fiind vaccinate. Din analiza datelor au rezultat  suspiciuni că peste 3.500 de persoane fie nu ar fi fost fizic în centrul de vaccinare, ori au fost, dar nu ar fi primit efectiv doza de vaccin”, au mai adăugat procurorii din cadrul DNA.

Se desfășoară acte de urmărire penală și pentru alte persoane. Suspecților le-a fost adusă la cunoștință atât calitatea procesuală, cât și declarațiile, conform prevederilor din articolul 307 din Codul de procedură penală.  

Citeste si: Agenția Europeană a Medicamentului a autorizat un nou vaccin împotriva COVID-19

Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro

Citeste si: Imagini fără precedent cu suprafața Soarelui, la cea mai înaltă rezoluție de până acum: „Arată în detaliu frumusețea câmpului magnetic”- antena3.ro

Citeste si: Agenția Europeană a Medicamentului a autorizat un nou vaccin împotriva COVID-19

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si