Luni, la ora 16:58, în România s-a produs un cutremur. Potrivit Institutului Naţional de Cercetare și Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP). În urma seismului, pereții mai multor blocuri din Târgu Jiu s-au crăpat. Oamenii se tem să mai intre în locuințe.

Ce magnitudine a avut cutremurul?

Cutremurul produs luni după amiază a avut o magnitudine de 5,2 pe scara Richter. Mai multe blocuri din Târgu Jiu s-au crăpat. 

Seismul i-a speriat pe oameni și a afectat mai multe blocuri din Gorj. Zeci de apeluri au fost date la 112. Din fericire nu au existat decât pagube materiale. Pereții blocurilor s-au crăpat, iar tencuiala a căzut.

Citește și: Cutremur în România de 5,7, joi după-amiază. Replici cu magnitudinea peste 3

Primăria Târgu Jiu a fost puternic zdruncinată. În prezent, oamenii se tem să stea în locuințe.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

”Am resimțit foarte tare, ne-am panicat. A plecat de la o singură mișcare, iar intensitatea a fost până la urmă foarte mare.

Absolut toată clădirea s-a mișcat, aveam impresia că pleacă” spun angajații Primăriei.

Unde s-a produs cutremurul?

”După cum ați văzut și la turci, cutremurele de suprafață se produc cu replici destul de multe. Acestea pot provoca pagube sau daune, dar doar dacă sunt sub o clădire. Explicația este că sunt niște falii care se activează din când în când”, a explicat Directorul INFP, Constantin Ionescu

Potrivit informațiilor transmise de Institutul pentru Fizica Pământului, seismul s-a produs în județul Gorj, la o adâncime de doar 13,2 km.

„În ziua de 13.02.2023, 16:58:06 (ora României), s-a produs în OLTENIA, GORJ un cutremur semnificativ cu magnitudinea ML 5.2, la adâncimea de 15 km. Cutremurul s-a produs la 102km SV de Sibiu, 107km NV de Craiova, 137km V de Pitesti, 166km E de Timisoara, 179km S de Cluj-Napoca, 183km SE de Arad, 196km V de Brasov, 218km E de Belgrade, 222km E de Zemun, 224km V de Ploiesti.” , a fost anunțul făcut de Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Undele seismului produs în Oltenia au ajuns însă până în Bulgaria, Serbia și Ungaria.

Citește și: „S-a uitat la mine și am început să plâng”. Drama unui copil de 7 ani găsit sub ruine, alături de părinții și frații săi morți


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si