Din grupul de 5 elevi români format pentru participarea la Olimpiada Internațională de Fizică din Japonia, 4 provin de la Liceul Teoretic Internațional de Informatică din București (ICHB), care au reușit să obțină două medalii de aur și două medalii de argint. Totodată, cel de-al cincilea membru al delegației, elev la Liceul Teoretic "Grigore Moisil" Timișoara, a plecat acasă cu o medalie de aur.

Citește și: Dragoș Luscan, antrenorul lui David Popovici: „ Să lucrezi cu un astfel de talent este o experiență incredibilă și provocatoare”

Astfel, în domeniul științelor exacte, elevii României continuă să facă istorie și la Olimpiada Internațională de Fizică organizată la Tokyo, Japonia, în perioada 10-17 iulie.

Elevii români s-au întors acasă cu cinci medalii: 3 de aur și 2 de argint

Echipa noastră s-a remarcat cu succes în competiție, obținând locul 1 în Europa și locul 3 în lume, depășind concurența altor 398 de elevi din 84 de țări participante. China și Coreea s-au clasat pe primul loc, iar Statele Unite ale Americii au ocupat locul al doilea.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Concedieri masive în mai multe firme din țară după retragerea companiilor străine. „Plec unde manopera e mai ieftină”- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citește și: Performanța României la Olimpiada de Matematică din Japonia! Elevii s-au întors acasă cu 6 medalii

Delegația României, coordonat de prof. dr. Delia Davidescu, Liceul Teoretic Internațional de Informatică București, și conf. univ. dr. Popescu Sebastian-Dumitru, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, Iași, este format din:

  • Momoiu Alexandru, ICHB, clasa a XI-a, medalie de aur, poziția a 7-a în clasamentul general,
  • Oros Vlad Ștefan, Liceul Teoretic „Grigore Moisil” Timișoara, clasa a XII-a, medalie de aur,
  • Dragomir Darius Andrei, ICHB, clasa a XI-a, medalie de aur,
  • Mirică Ioan Alexandru, ICHB, clasa a XI-a, medalie de argint,
  • Tudose Rareș Felix, ICHB, clasa a X-a, medalie de argint.

Citește și: VIDEO- EXCLUSIV: Diana Necula, tânăra admisă la toate facultăţile de Medicină, care vinde roşii la tarabă/ ”Am început să prind drag de această muncă”


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si